El Ple del Consell d’Eivissa aprova la petició del PSOE de “condemnar l’acte violent” del president del Parlament balear. “Per elles, ara i sempre”, ‘Agustinet’ defensa la memòria de Margalida ‘Llogat’ i de les Roges des Molinar.

El Ple del Consell d’Eivissa ha aprovat la petició del PSOE de “condemnar l’acte violent” del president del Parlament balear, Gabriel Le Senne , quan va arrencar una fotografia d’ Aurora Picornell que exhibien les diputades socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa . Una condemna que s’ha aprovat amb els vots a favor del PSOE, Unides Podem i Partit Popular. El PP de Vicent Marí, però ha votat en contra de la petició de dimissió de Le Senne . El punt de suport a les diputades del PSOE han estat aprovats, però amb l’abstenció del PP.

En el debat, els membres del grup Socialista han exhibit fotografies de Margalida Roig ‘Llogat’ i de les Roges des Molinar. El portaveu, Josep Marí Ribas ‘Agustinet’, ha recordat que “el Partit Socialista ha ofert els vots necessaris al Partit Popular per canviar el president del Parlament, la persona que vostès vulguin”.

Marí Ribas també ha advertit de la “por” a un retrocés per l’avanç de la ultradreta de la mà del PP. “Tot allò que he lluitat tota la vida per defensar, que és el progrés social, la democràcia, els avanços socials en llibertat individuals i col·lectives, que vagen cap endavant i que no anem cap endarrere”.

‘Agustinet’ ha lamentat que la ultradreta veti “exhibir fotografies o exhibir actes de gent que ha lluitat per fer una societat millor com varen ser les Roges des Molinar, com va ser na Margalida ‘Llogat’, en moments molt complicats de la nostra història i crec que hauríem de tenir la memòria per elles, ara i sempre, tota la vida, i no posar en dubte de cap manera la seua importància dins d’aquesta societat”.

Amnistia urbanística: “Castiguen a qui ho ha fet bé i premien l’infractor”

El PSOE ha votat en contra de l’aplicació a Eivissa de l’amnistia urbanística del “Decret llei de depredació i destrucció del territori” aprovat pel Govern balear de Marga Prohens. “Un decret que no sabem l’impacte real que tendrà damunt del territori. Sabem quantes piscines il·legals tenim a la nostra illa, ho han calculat? Sabem quantes ampliacions il·legals tenim a la nostra illa que es veuran legalitzades? Sabem quantes noves construccions hi ha que es veuran legalitzades? Sabem quants de canvis d’ús?”, ha demanat la consellera socialista Elena López.

“Aquest és el missatge que vostès estan donant, castigant a qui ho ha fet bé i premiant a l’infractor”, ha dit la consellera del PSOE.

En el debat de les mocions, el PP de Vicent Marí ha votat en contra de la moció socialista per demanar que el Consell Insular informi dels impactes que tendrà damunt Eivissa el Decret llei del Govern balear.

En la moció, el PSOE demanava el “rebuig al Decret llei 3/2024, ja que suposa la imposició, sense cap diàleg ni consens, de mesures amb greus i imprevisibles impactes en el territori, el medi ambient, els recursos naturals i el turisme de l’illa d’Eivissa”. També exigia a Vicent Marí “presentar dades davant la ciutadania per part de tots els departaments afectats per aquest Decret llei 3/2024 i l’anàlisi dels impactes i conseqüències que tindrà la seua aplicació damunt del territori, el medi ambient, els recursos naturals i el turisme, així com la seua afectació damunt de les atribucions del Consell Insular d’Eivissa.”.

Finalment, la moció rebutjada pel PP de Vicent Marí demanava “portar el Decret llei 3/2024 per la seua anàlisi a la Mesa del Pacte Polític i Social per a la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears”.

Dia de l’Orgull LGTBI

Amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, el PSOE ha defensat una moció amb propostes concretes d’actuacions que hauria de dur a terme el Consell Insular amb les seues competències. La moció s’ha aprovat amb l’únic vot en contra de Vox.

La moció aprovada estableix impulsar un Acord Insular contra els Discursos d’Odi, un pla insular per a la diversitat sexual, campanyes de sensibilització, col·laborar amb el teixit associatiu que promou el respecte a la diversitat i les xarxes de suport per a les víctimes dels discursos d’odi, anàlisis estadístiques sobre les conseqüències perjudicials dels discursos d’odi, un estudi anual que avaluï l’impacte que tenen els discursos d’odi i les seves conseqüències en el col·lectiu LGTBI, les persones migrants, les persones de diferent origen ètnic-racial, així com en la resta de col·lectius vulnerables, i impulsar programes de formació en l’àmbit laboral, posant l’accent principalment en el funcionariat, la policia municipal i el personal de l’àmbit sanitari, a fi de reforçar les capacitats i eines necessàries per a saber identificar, abordar i assistir correctament a les víctimes dels delictes d’odi.

En el debat, la consellera del PSOE ha recriminat al PP que vagi de bracet amb la ultradreta de Vox en nombroses institucions, negacionistes de la LGTBIfòbia i que rebutja totes les polítiques d’igualtat.

“Zero” habitatges públics de Vicent Marí

En el Ple, el conseller del PSOE Víctor Torres ha recriminat a Vicent Marí que “no ha fet res” per l’habitatge, “ni en l’últim any, ni en els quatre anys anteriors, ni en els 12 anys que va ser alcalde de Santa Eulària”. Un municipi que s’ha convertit en “el més car de tot Espanya” i a, pesar d’això, té “zero habitatges públics”.

Comments are closed