El Ple del Consell d’Eivissa aprova la proposta del PSOE de convocar “de forma urgent” les ajudes de 2021 a persones i famílies afectades econòmicament per la Covid

El Ple del Consell d’Eivissa ha aprovat la proposta del PSOE de convocar “de forma urgent” les ajudes de 2021 a persones i famílies afectades econòmicament per la Covid-19. El portaveu del PSOE i anterior president, Vicent Torres, ha denunciat el retard que acumula el pagament de les ajudes del 2020, que afecta prop de mil persones, les quals encara esperen la resolució del Consell. Per evitar que passi el mateix amb la convocatòria d’enguany, el PSOE ha proposat la convocatòria “urgent” de les ajudes del 2021, iniciativa que ha rebut el vot favorable del Ple.

Vicent Torres ha criticat que l’equip de govern del Consell Insular hagués negat reiteradament que la resolució de les ajudes anàs amb retard, fet que finalment han hagut de reconèixer en el Ple d’avui: “Creim que la ciutadania mereix saber què està passant, mereix conèixer la veritat i que aquest Consell Insular rectifiqui”. “La situació actual és que estan totalment fora de termini i que prop de mil persones segueixen esperant les ajudes d’aquest Consell Insular”, ha lamentat.

El portaveu socialista ha explicat que ahir mateix es varen resoldre les ajudes a dones víctimes de violència masclista, amb la concessió de 30 prestacions de 63 sol·licituds, dos dies després que el grup PSOE denunciàs que encara no s’havien resolt.

En total, el Consell Insular ha atorgat 49 ajudes (30 a dones víctimes de violència, 16 a persones amb discapacitat i 3 a famílies acollidores de menors), però encara queden per resoldre les 967 sol·licituds corresponents a la modalitat de persones i famílies vulnerables.

Del total de 600.000 euros de la convocatòria d’ajudes a persones i famílies afectades econòmicament per la Covid-19, el Consell Insular només ha adjudicat fins al dia d’avui un total de 60.000 euros, el 10% de la quantitat prevista.

L’acord aprovat avui en el Ple també estableix “instar a l’executiu a redefinir els mecanismes per a la concessió d’ajudes socials per fer front a l’impacte econòmic familiar ocasionat per la Covid amb la finalitat de agilitzar al màxim la seva tramitació i concessió”.

El grup socialista lamenta la deslleialtat de Vicent Marí per criticar les mesures sanitàries del Govern Balear

El grup PSOE ha lamentat en el Ple la “deslleialtat” de Vicent Marí, després que PP i Cs hagin criticat les mesures sanitàries del Govern Balear per fer front a la Covid-19. El conseller socialista Víctor Torres ha recordat que “si la situació sanitària d’Eivissa és bona, és gràcies al sacrifici i a l’esforç del conjunt de la ciutadania i a unes mesures que han funcionat”, i ha exigit que “mantenim la confiança en les persones que han decidit aquestes mesures”.

El conseller del PSOE ha dit que “el model Ayuso no convé a Eivissa” i ha explicat que si el mateix Vicent Marí ha demanat que països com el Regne Unit valorin la situació sanitària de la nostra illa de manera separada, és perquè les mesures del Govern Balear per fer front a la pandèmia “han funcionat”.

PP i Cs voten en contra de la proposta socialista d’un observatori contra el masclisme i d’accions de formació en igualtat

La consellera del PSOE Silvia Limones ha lamentat el vot en contra del PP i Cs de la proposta socialista de crear un observatori contra el masclisme i totes les seues formes de violència. La proposta tenia per objectiu “fer seguiment i analitzar la imatge de la dona que es projecta i es percep a tots els àmbits i ajudar a prendre consciència i combatre els estereotips masclistes que ens envolten i que moltes vegades ni tan sols són percebuts com a tals”.

PP i Cs també han rebutjat posar en marxa “un espai per la formació en perspectiva de gènere i polítiques d’igualtat, dirigit inicialment a persones que es dediquen a la política, sigui a l’àmbit municipal o insular, i també a persones d’altres col·lectius amb incidència política o pública”.

La proposta del PSOE que sí que ha rebut el vot favorable del Ple ha estat la de constituir la mesa per a l’abordatge de la prostitució i el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual a l’illa d’Eivissa. A pesar que el Consell Insular ha mantengut diverses trobades amb els agents implicats en aquest àmbit, el PSOE considera important la convocatòria formal de la mesa insular contra la prostitució, proposta que, en aquest cas, sí que ha quedat aprovada.

Comments are closed