El PSIB-PSOE aposta perquè “cap alumne quedi enrere per mor del COVID-19”

El ple del Parlament ha acollit la compareixença del conseller d’Educació i Universitat, Martí March, a la qual el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Enric Casanova, ha replicat que “el curs no s’ha perdut, tothom ha après la importància de les competències i el coneixement per a canviar i adaptar-se a noves situacions”.

Casanova ha defensat que la feina del Govern durant la crisi del COVID-19 en matèria d’educació “ha estat encomiable davant una situació que no es podia preveure”, i en aquest sentit, ha valorat molt positivament que “s’ha reorganitzat tota l’activitat educativa, s’han evitat inconvenients i s’han donat solució a tots els problemes que s’han anat plantejant”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha destacat especialment com el Govern s’ha fet cura de situacions de vulnerabilitat, “ampliant les beques menjador i posant remei a situacions de desigualtat digital, repartint 3.000 Chromebooks a l’alumnat que ho ha necessitat”.

A partir d’ara, però, Casanova ha avançat que “tenim molt clar el que volem fer, com és que cap alumne quedi enrere per mor del COVID-19 i surti perjudicat d’aquesta situació”, per la qual cosa “el nostre objectiu és ajudar a tothom i millorar les condicions educatives de cadascú”.

Per això, Casanova ha proposat que per fer front a la nova situació, es faci “un front comú des de la unitat d’acció per tirar tots endavant, perquè tenim aquesta obligació”.

Per al diputat socialista, la pandèmia del COVID-19 ha posat de manifest que “necessitam donar resposta a algunes coses, com impulsar el procés de digitalització de l’educació i adaptar els currículums a allò que és vertaderament important”.

A més a més, Casanova ha destacat que la crisi ocasionada pel coronavirus ha posat de manifest “la funció educativa, social, emocional, formativa i compensadora de les desigualtats de l’escola”, per la qual cosa ha insistit en  el fet que “cap alumne pot quedar enrere per mor del COVID-19, l’equitat és fonamental en aquest moment”.

Durant la seva intervenció, Casanova ha volgut fer un agraïment molt explícit a la comunitat educativa, la qual “ha tengut una resposta exemplar, adaptant-se ràpidament a la nova situació, igual que ho han fet famílies i alumnat, transformant els seus hàbits amb una predisposició encomiable per adaptar horaris i espais”.

Finalment, el diputat socialista ha expressat el condol dels i les socialistes als familiars i amics de les víctimes de la pandèmia i el suport a totes les persones que estan patint aquesta malaltia.

 

Comments are closed