La FSE-PSOE manifesta les seues condolences per la mort d’Andreu Crespí

La FSE-PSOE vol fer públiques les seues condolences per la mort d’Andreu Crespí, secretari general del PSIB-PSOE entre 1997 i 2000 i referent dels socialistes de Balears en el tombant de segle. El secretari general de la FSE-PSOE, Josep Marí Ribas, ha manifestat que “avui els i les socialistes d’Eivissa estam de dol, ens ha deixat un dels companys més estimats de les nostres illes”. Com ha recordat Marí Ribas, a més de la seua etapa com a secretari general a Balears, Andreu Crespí “va ser un dels impulsors de la millora de l’educació pública a la nostra Comunitat, com a delegat provincial durant els primers governs socialistes a Espanya, i un ferm defensor dels valors de la democràcia i la justícia social”. Unes condolences que “volem traslladar molt especialment a la seua família i amics, perquè rebin tot el suport i estima dels seus companys de partit a Eivissa. Volem que sàpiguen que li estarem eternament agraïts”.

Andreu Crespí va ser portaveu del Grup Parlamentari Socialista entre els anys 1999 i 2003, amb el primer govern liderat pels socialistes, vicepresident segon de la cambra autonòmica entre el 1995 i el 1999 i diputat entre el 1995 i el 2003, entrant al Parlament de les Illes Balears formant part de la candidatura liderada per Francesc Triay. També va ser conseller insular de Mallorca entre el 1995 i el 2007 i portaveu del Grup Socialista a la institució entre el 2003 i el 2007.

Crespí va ser un referent en l’àmbit educatiu dins el socialisme balear, sent delegat provincial d’Educació entre el 1983 i el 1995, quan les competències d’aquest àmbit encara eren estatals. De fet, va ser el gran introductor de les reformes educatives en democràcia, pilotant la introducció les primeres grans lleis educatives a les illes després de l’escola del franquisme, com són la LODE, la qual introdueix la participació de la comunitat educativa a les escoles, i la LOGSE. També va impulsar la penetració de l’educació en català a les aules, així com també l’educació especial i l’educació a adults.

A més a més, és la persona que més ha gestionat el sistema educatiu públic a les Illes Balears, amb aquests 12 anys al capdavant de la delegació provincial d’Educació.

També va formar part del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears i va participar a la Comissió del Pacte educatiu la passada legislatura.

El 1999, optà a les primàries per liderar la candidatura socialista a la presidència del Govern de les Illes Balears, sent elegit finalment Francesc Antich, amb qui va demostrar una exemplar actitud de col·laboració.

Era fill d’Andreu Crespí Salom, regidor del PSOE a l’Ajuntament de Palma, referent del socialisme durant la Segona República i represaliat pel feixisme, els anys de la postguerra havia esdevingut un referent històric pels socialistes que sortien de la clandestinitat. Per aquest motiu, l’exsecretari general del PSIB-PSOE va ser un ferm defensor dels valors democràtics i de la memòria històrica.

Condolences de Francina Armengol

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol ha lamentat profundament la pèrdua de Crespí i ha recordat com va formar part per primera vegada de la Comissió Executiva dels socialistes de les Illes Balears com a secretària d’Igualtat amb Andreu Crespí de secretari general.

Armengol ha definit a Crespí com a “un polític compromès amb qui vaig coincidir en els meus inicis, una persona estimada per tothom, un gran company i un gran socialista”.

Comments are closed