El PSIB-PSOE realça “l’acord històric” per “la via política” que possibilitarà que les Illes rebin més de mil milions en ajudes per a empreses i autònoms

El Grup Parlamentari Socialista ha ressaltat els més de mil milions d’euros en ajudes que rebran les Illes Balears gràcies a “l’acord històric” entre el Govern de les Illes Balears i el Govern d’Espanya, dels quals aproximadament 900 milions seran ajudes directes no reemborsables.

La portaveu parlamentària dels socialistes, Pilar Costa, ha destacat especialment que aquests recursos arribaran allà on fan més falta, ja que s’estima que se’n puguin beneficiar més 40.000 empreses de l’arxipèlag, la gran majoria de menys de 10 treballadors, i que arribin a 255.000 treballadors de les Balears.

Per a Costa, aquesta mesura demostra que “la via política, de la negociació i de reivindicar el que pertoca i on pertoca té els seus fruits”, en relació amb les reunions que la presidenta Armengol va mantenir fa unes setmanes a Madrid amb diversos ministeris.

Respecte d’això, Costa ha insistit a demanar al PP “altura de mires en el moment tan important en què ens trobam”, especialment després d’haver “minimitzat” aquestes reunions.

La socialista, a més a més, ha recordat que aquests mil milions se sumen a l’escut desplegat pel Govern de Pedro Sánchez a les illes, i que sumen una aportació fins ara mai desplegada a la nostra comunitat autònoma.

Costa es referia així als 7.500 milions d’euros dels ERTO, les prestacions per a fixos discontinus, les ajudes per als autònoms, els préstecs o els 438 milions del fons COVID i a realçat el compromís dels socialistes per seguir fent feina per executar al més aviat possible aquestes ajudes i contribuir a la reactivació.

Una reactivació per a la qual serà necessari continuar mantenint les bones dades sanitàries, ha recordat la portaveu, i que avui en dia registren una incidència acumulada a catorze dies de 41 casos per cada 100.000 habitants.

En aquest sentit, Costa ha fet valdre que les Illes Balears faci més de dues setmanes que no registren cap contagi a les residències, “l’impuls notable” de la campanya de vacunació i la reactivació de la programació de les companyies aèries i ha expressat el suport a les darreres mesures aprovades pel Govern, algunes de les quals entren en vigor avui, i que permeten avançar en la normalitat sense perdre de vista “l’objectiu d’evitar contagis i vèncer el virus definitivament”.

“Davant de tot el que hem aconseguit, hem de continuar essent molt prudents”, ha demanat Costa, emfasitzant que “les pròximes setmanes ens jugam molt”.

És per aquest motiu que la socialista ha fet una crida a la responsabilitat de tothom per mantenir les bones xifres sanitàries i “aconseguir entre tots que la desescalada funcioni i evitem una quarta onada”.

D’altra banda, el diputat socialista Damià Borràs ha anunciat que el grup socialista donarà suport en el ple de demà a una iniciativa perquè el REB continuï el seu desplegament, perquè en el moment en què es recuperi la normalitat, les empreses de les illes “vegin com se li apliquen mesures estructurals de reforç de l’economia que són necessàries i que el Govern de les Illes Balears defensa”.

Borràs ha insistit en el fet que el Govern d’Espanya ha fet passes per desplegar el REB, però que s’ha alentit per mor de l’esclat d’una pandèmia que “ha capgirat les prioritats de tothom”.

No obstant això, el diputat ha reafirmat el compromís ferm dels socialistes de seguir impulsant el REB i el seu desenvolupament total sense perdre de vista que “la urgència d’avui és mantenir el teixit productiu viu”, un objectiu al qual contribuirà aquest paquet de més mil milions d’euros en ajudes.

Comments are closed