El PSOE aconsegueix incrementar les deduccions fiscals pels universitaris que estudien fora de l’illa d’Eivissa i eliminar el requisit que no es puguin cursar a les Balears

El PSOE aconsegueix incrementar les deduccions fiscals pels universitaris que estudien fora de l’illa Eivissa i eliminar el requisit que no es puguin cursar a les Balears

El grup parlamentari Socialista ha aconseguit incorporar importants beneficis fiscals durant la tramitació de la Llei de l’Impost de Successions, aprovada avui pel Parlament de les Illes Balears. Mesures que “beneficiaran especialment les famílies d’Eivissa”, segons ha explicat la diputada eivissenca del PSIB-PSOE Irantzu Fernández. 

“Hem aconseguit que la deducció fiscal per fills que estudien fora pugi de 1.760 a 1.800 euros, eliminant, i això és especialment important per a nosaltres, el requisit que no existeixin els mateixos estudis a les Illes Balears”. 

Irantzu Fernández també ha detallat la resta d’esmenes aprovades a proposta del PSOE: “També aconseguim que pugi un 60% la deducció per hipoteques variables”. “Aquesta passa de 250 a 400 euros per declarant, és a dir, cada contribuent es beneficiarà 10 vegades més que de la baixada de l’IRPF del PP”, una mesura que beneficiarà fins a 100.000 persones a les illes. 

Finalment, “hem presentat una esmena perquè la deducció a l’inquilí d’habitatge habitual passi de 440 a 530 euros, una cosa molt important tenint en compte la situació residencial en la qual es troba l’illa d’Eivissa”. 

A pesar de l’aprovació de les esmenes socialistes, el grup del PSIB-PSOE ha fet una valoració global “negativa” de la normativa, perquè ha comptat amb manca de diàleg, enfad dels experts i és un “bunyol fiscal únic a Espanya” que durant la tramitació parlamentària han empitjorat.

Des del PSOE defensam l’Impost de Successions i Donacions perquè està dissenyat “per reduir desigualtats”, atès que “no és un impost injust ni anacrònic com diu el PP, i gairebé tots els països de la Unió Europea el tenen”.

Dels 22.000 declarants de l’impost, només 425 explicarien el 64% de l’estalvi fiscal, per la qual cosa una vegada més ens trobam que fan política per als més rics.

El Grup Parlamentari Socialista va presentar una proposta que ampliava la progressivitat de l’impost i defensava la recaptació d’aquest, eliminant la imposició a herències de fins a 400.000 euros i incrementant-la a les de més de 3 milions d’euros.

Comments are closed