El PSOE aconsegueix unanimitat en que l’Ajuntament d’Eivissa s’adhereixi a l’Estratègia de promoció de salut i prevenció de les malalties cròniques que permetrà identificar els recursos municipals

L’Ajuntament s’adherirà a l’Estratègia de promoció de salut i prevenció de les malalties cròniques que permetrà conèixer els projectes i activitats que es realitzen a tot el municipi, identificar els recursos comunitaris que té la ciutat i poder aprofitar-los millor. Aquest fet es realitzarà mitjançant una taula intersectorial per a donar visibilitat als projectes que té en marxa l’Ajuntament, en l’Àrea de Salut, Educació, Gent Gran o Juventut entre d’altres.

Amb això s’evitaran duplicitats d’activitats o projectes que es realitzen en diferents àmbits i es podran donar resposta amb recursos acords a la problemàtica existent.
Quant a la identificació dels recursos sanitaris, s’haurà de realitzar un Mapa de Recursos, d’organització, físics, associacions, culturals i individuals que moltes vegades són desconeguts i infrautilitzats que ara es podran donar a conèixer a la ciutadania d’una manera més efectiva.

D’latra banda i gràcies a la moció presentada pel grup socialista que ha estat aprovada per unanimitat, l’Ajuntament d’Eivissa s’ha compromés a aplicar clàusules amb perspectiva de gènere a les bases per a la contractació pública que permetrà afavorirà que es generin condicions laborals d’igualtat entre homes i dones a les empreses que executin els contractes amb l’administració.
la tercera moció socialista amb proposta d’acord i aprovada per tots els grups politics ha estat la referent a la defensa de la convivència democràtica, la tolerància, el respecte i contra els actes i agressions LGTB-fòbiques. Volem una convivència pacífica, inclusiva i el respecte a la diversitat.

El Grup municipal del PSOE ha denunciat avui al ple de l’Ajuntament d’Eivissa la constant presentació de factures e compres i serveis prestats, per part de l’equip de Govern, que no s’han remès prèviament al departament d’Intervenció per al seu correcte tràmit de fiscalització.
Al ple d’avui el PP ha presentat dos expedients amb desenes de factures que arriben a un muntant de 700 000 euros i que provenen de gairebé tots els departaments de l’Ajuntament d’Eivissa: de Policia Local, del departament de Modernització, del de Mercats, i fins i tot continuen arribant factures del departament de Festes per a pagar compres realitzades durant les festes de Nadal.
Als darrers plens, el govern del PP s’ha dedicat a presentar centenars de factures sense fiscalització i sota l’excusa de que ‘son legals’, segons la regidora Sra Gemma Marí. Aquesta pràctica que ja s’esta tornant la tónica impedeix als serveis contables de l’Ajuntament preveure les partides i no tenir constància de les despeses que s’utilitzen.

Per a la regidora socialista, Clara Rosselló, ‘el que demanem al PP és que no disposi dels sous de la ciutadania segons se’ls hi ocorre gastar. El que s’ha demanat a la Sra. Gemma Marí, responsable dels comptes municipals, és serietat, que facin les coses bé, que gestionin amb transparència i correctament cap a la ciutadania i cap als departaments de tresoreria i intervenció de la casa que han de patir les seves ocurrències. Amb aquesta actitud, ningú pot saber en què es gasten els sous de la ciutadania’.

Moció en defensa del Patronat d’Esports

D’altra banda, el PSOE ha presentat una moció de control en relació amb l’anunci de l’equip de govern del Partit Popular de l’Ajuntament d’Eivissa de dissoldre el Patronat d’Esports.

Des del PSOE veiem amb preocupació com les institucions governades pel Partit Popular està desmantellant la manera de funcionar que es tenia fins ara pel que fa a la gestió de l’esport. I no és per l’excusa la duplicitat administrativa per ser més eficients. Això és el que volen fer creure als clubs esportius perquè, sigui des del Patronat d’Esports o des de l’Ajuntament d’Eivissa, s’hauran de fer més tramitacions.

Per posar un exemple, al Consell Insular han tingut 1,5 anys de retard en el pagament de les ajudes de manteniment dels clubs esportius. Enguany se’ls hi ha ocorregut la brillant idea de portar la tramitació de les subvencions a l’ens FECOEF, per tenir menys control.

El portaveu del grup municipal socialista, Rafa Ruiz, ha afirmat que ‘Vostès estan seguint el mateix patró. No volen el Patronat perquè no volen representació dels clubs que puguin valorar de manera col·lectiva les seves polítiques i no volen als representants municipals d’altres partits que opinin i facin control de la seva feina, per això el volen desmantellar’.

”Tenien una legislatura per davant en la qual la ciutat i el món de l’esport haguessin tingut noves instal·lacions esportives i ho han tirat endarrere per una mala gestió mai vista a aquest ajuntament. En definitiva, no només volen desmantellar el Patronat sinó que estan restant infraestructures a l’esport de la ciutat i als clubs. L’únic que han fet vostès és tornar favors a qui els ha ajudat a estar aquí, posar noms a pistes i entrades de l’estadi, i paralitzar l’esport a la ciutat”.

Comments are closed