El PSOE celebra que l’Ajuntament d’Eivissa continuï els projectes de millora patrimonial planificats pels progressistes

L’Agrupació socialista d’Eivissa celebra que els projectes planificats per l’anterior equip de govern progressista com el de cobriment del mausoleu d’època romana, al parc de la Pau, i la continuació de la peatonització dels carrers als voltats del passeig de Vara de Rey, que tot just acaba de sortir a licitació, es continuïn duent a terme durant aquesta legislatura.

Respecte a la cobertura del mausoleu romà, trobat durant les obres de remodelació de l’avinguda d’Isidor Macabich, els socialistes vam decidir la construcció d’un tancament i coberta per a protegit aquesta troballa, de rellevància patrimonial, i deixar-la situada al mateix indret on va ser detectada per tal que quedés protegit i museïtzat.

‘Des del Partit Socialista ens mostrem molt satisfets que aquests dos projectes iniciats durant el nostre període de govern continuïn endavant. Això posa de manifest no només la bona feina que s’ha fet durant els 8 anys de govern progressista en l’àmbit patrimonial a la nostra ciutat sinó que es comprova que aquests projectes continuaran endavant en el temps allargant-se per posar encara més en valor i més en rellevància tot aquest patrimoni històric que tenim a Eivissa i que ha estat reconegut per la Unesco com a Patrimoni Mundial’, ha destacat el regidor socialista, Pep Tur.

Finalització del projecte de peatonització de Vara de Rey i plaça des Parc

Pel que fa a la finalització de la peatonització dels carrers de l’entorn del passeig de Vara de Rey i plaça des Parc, que acaba de sortir a licitació, es tracta d’una actuació finançada amb Fons Next Gen gestionada a través del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat.

La convocatòria econòmica que ha estat qualificada d’històrica, per primera vegada aconseguia que el grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, dins del ‘Plan Impulsa Patrimonio’ rebés per part del Govern de l’Estat 45 milions d’euros per al finançament de projectes sostenibles de rehabilitació i manteniment de patrimoni històric i cultural.
En aquest sentit, el govern socialista va iniciar projectes i planificats d’altres, valorats en 3 milions d’euros incloent dins d’aquesta partida la renovació dels carrers Santa Maria i Tur de Montis; la remodelació integral de la plaça de sa Carrossa i la finalització de la peatonització del passeig de Vara de Rey i plaça des Parc.
La finalització del projecte de sintonització i millora de l’àmbit de la peatonització preveu ampliar el seu traçat als carrers de Vicent Cuervo, carrer de Pere Sala, carrer d’Abel Matutes Torres i carrer de Compte de Rosselló.
El projecte s’enquadra en el perfil estratègic de la millora de l’accessibilitat, la mobilitat i la incorporació de nous espais per a vianants a la ciutat d’Eivissa.
S’ha de recordar que la peatonització del passeig de Vara de Rey i la plaça des Parc en 2017 va suposar una millora considerable de l’accessibilitat de tota l’àrea i un salt qualitatiu quant a l’estètica de la zona i la posada en valor del seu teixit veïnal, turístic, comercial i hostaler.
Al mateix temps, l’obra integra el monument declarat Patrimoni Mundial en el teixit urbà donant rellevància patrimonial.

Comments are closed