El PSOE considera que els pressupostos de l’Ajuntament de Santa Eulària per al 2022 “no donen resposta a les necessitats socials del municipi” provocades per la pandèmia

El grup PSOE considera “continuistes” els pressupostos de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per al 2022 i critica que “no donen resposta a les necessitats socials del municipi”. Així ho ha manifestat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, qui ha lamentat un pressupost “insuficient davant de la situació actual de Santa Eulària, sacsejada pels efectes d’una pandèmia que ha suposat un abans i un després per a moltes famílies”.

El portaveu del PSOE critica que l’ajuntament “segueix sense impulsar projectes necessaris, com són partides per dotar al municipi d’escoletes infantils o centres de dia per a persones majors, tal com hem reclamat des del grup socialista”, projectes “molt necessaris per poder ajudar les famílies”. “Santa Eulària va rebre la distinció de Ciutat Amiga de la Infància, on són les polítiques per a la infància?”, ha qüestionat Vicent ‘Benet’.

Amb tot això, el PSOE lamenta que l’alcaldessa, Carmen Ferrer, “ens vol vendre un discurs que no s’ajusta al que realment són aquests pressupostos que volen aprovar”. A més a més, segons el portaveu, “l’ajuntament va a remolc de moltes de les propostes que es formulen des dels grups de l’oposició, el que demostra una veritable falta de projecte polític”.

Pel que fa a la partida de personal, “seguim sense afrontar problemes endèmics que té aquest ajuntament, com és la falta de policies locals o personal per atenció del departament de Serveis Socials, i en canvi s’incrementa la plantilla destinada a Urbanisme”. “Les polítiques del Partit Popular a Santa Eulària tenen com a prioritat seguir construint i créixer urbanísticament, en lloc d’atendre a les persones que ho necessiten, això és el que demostren aquestos pressupostos”, ha denunciat.

En promoció turística, “aquest equip de govern no està duent les accions adequades, i el resultat ha estat que l’ocupació hotelera del municipi durant aquesta temporada 2021 ha estat la més baixa de l’illa”. De cara al 2022, “en lloc d’incloure al pressupost partides de reactivació i de posicionament del municipi com a destinació líder, seguim sense donar resposta a la falta d’inversions de zones turístiques, com l’aparcament d’autobusos des Canar, o campanyes de promoció turística per a la recuperació”.

En matèria esportiva, l’equip de govern de Santa Eulària “es limita a un parell d’actuacions concretes, sense que respongui a un veritable pla esportiu del municipi i a unes polítiques esportives clares”. “És molt lamentable que en un Ple se’ns denegui un pavelló esportiu per a Puig d’en Valls, amb l’excusa que les necessitats esportives estan cobertes en aquest poble, i ara vulguin fer dos pistes poliesportives”. Són actuacions “sense un criteri lògic i adequat”, ha criticat.

Pel que fa al Pla Estratègic de Subvencions, des del grup socialista es qüestiona que és garanteixi el principi d’oportunitats i igualtat. “No entenem quins criteris s’utilitzen perquè unes entitats sí que tenguin subvencions nominals i unes altres no”, ha alertat el portaveu del PSOE.

Finalment, Vicent ‘Benet’ critica que l’Ajuntament de Santa Eulària ha convertit l’empresa pública EMSER XXI “en un calaix de sastre” de diferents actuacions, i que “el seu pressupost encara no ha passat pel Consell d’Administració”.

 

Comments are closed