El PSOE considera un escàndol la intenció del PP de retallar el decret de turisme d’excessos. Vicent Marí i Marcos Serra condemnen Sant Antoni a una nova etapa de degradació del turisme.

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar públicament la seua frontal oposició a la intenció del Govern balear de Marga Prohens, amb la connivència de Vicent Marí i de Marcos Serra, de retallar un 33% les multes al turisme d’excessos i aixecar restriccions i eliminar la limitació de places dels albergs juvenils. Des del PSOE consideram que aquestes mesures condemnen Sant Antoni a una nova etapa de degradació del turisme i és una passa endarrere absolutament inacceptable.

Segons les informacions conegudes avui, el Govern balear prepara una retallada del decret contra el turisme d’excessos, quant a les sancions econòmiques, que baixen un 33%, però també a altres condicions, com és la decisió de permetre obrir 24 hores els supermercats i bodegues, que amb l’actual decret havien de tancar a les 9.30 de la nit. A pesar que se’ls prohibeixi la venda d’alcohol, el fet de permetre la seua obertura durant tota la nit dificultarà enormement el compliment d’aquesta norma.

La retallada del decret també es refereix a la publicitat dels ‘party boats’, que actualment està prohibida a les zones del decret d’excessos, com és el nucli Sant Antoni. Amb el nou decret, el PP aixeca la prohibició i es tornarà a permetre la publicitat de festes i borratxeres en barcos.

Finalment, pel que hem conegut, el decret que prepara el PP també preveu posar caducitat al decret contra el turisme d’excessos, concretament el 31 de desembre de 2027. A partir d’aquella data, s’hauran acabat definitivament les restriccions i multes, que igualment ja queden retallades amb el nou decret.

També és escandalós que s’elimini l’actual limitació de places dels albergs juvenils, que a Eivissa no en poden tenir més de 80. Això, inevitablement, obrirà la porta a la nostra illa a créixer en places que acabaran destinades, directament, a joves atrets pel turisme d’excessos.

El PSOE es compromet a fer front a aquesta decisió absolutament inacceptable del Partit Popular de Vicent Marí i Marcos Serra de retallar les mesures contra un turisme d’excessos que tant de mal ha fet i continua fent al poble de Sant Antoni.

Comments are closed