El PSOE critica el caos d’obres, sorolls, camions i fang al centre de Santa Eulària, amb la temporada turística iniciada

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu exigeix a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, que faci complir la normativa de prohibició d’obres durant l’estiu, que entra en vigor des de l’1 de maig per l’increment de l’activitat turística. Vesins i turistes del centre de Santa Eulària s’estan queixant de diverses obres que continuen en marxa, malgrat la prohibició, i que provoquen sorolls, pols i fang i un intens trànsit de camions. Concretament, aquests treballs s’estan produint en el final del carrer Sant Josep i el carrer Sant Joan i el Passeig de la Solidaritat, al costat de diversos hotels.

El grup municipal Socialista denuncia que després de donar-se el tret de sortida oficial a la temporada turística 2024 encara hi hagi grans obres a escassos metres d’establiments hotelers i d’apartaments en el qual ens visiten els turistes. A més, en xarxes socials, vesins residents en zones confrontants a aquestes obres denuncien que les obres han superat els límits horaris, treballant fins i tot aquests últims dies festius a ple rendiment i fins a les 10 de la nit, ocasionant molèsties tant a turistes com a vesins.

L’ordenança municipal estableix que des de l’1 de maig les grans obres han de parar-se i que únicament poden realitzar-se obres a l’interior de les mateixes sempre que no siguin molestes. La setmana passada moltes d’aquestes construccions varen fer apilament de materials per a poder treballar a l’interior sense molestar a partir de l’entrada en vigor de la prohibició, mentre que alguns se salten aquesta normativa.

Obres, per tots conegudes, que no són habitatges per a residents, sinó que són habitatges de luxe per a ser utilitzades com a lloguer turístic il·legal o per a segones residències, la qual cosa suposa consumir territori i que no aportarà cap benefici a la població local, desesperada per trobar habitatge assequible.

Les ordenances municipals estan per a complir-se i per a garantir la convivència dels vesins, turistes i empresaris, i no pot ser que una part d’ells puguin fer i desfer com vulguin mentre ciutadania i turistes pateixen les conseqüències.

Comments are closed