El PSOE critica el “caos urbanístic” provocat per l’Ajuntament de Santa Eulària a Jesús, després de permetre un edifici sense respectar les voreres mínimes

El grup municipal Socialista de Santa Eulària des Riu vol denunciar una vegada més el “caos urbanístic” i “l’urbanisme a la carta” d’aquest ajuntament, que “avantposa els interessos individuals per damunt dels interessos generals del conjunt de vesins i vesines”. Segons el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, això ha tornat a passar amb la construcció d’un gran edifici al carrer de la Gavina de Jesús, que s’ha permès edificar sense respectar les voreres mínimes. Ara, després de les queixes vesinals, l’ajuntament s’ha vist obligat a reduir aparcaments i l’espai del carrer per poder ampliar les voreres, després d’haver permès la construcció de l’edifici ocupant tota la superfície. A més a més, la urbanització del carrer adjacent anunciada per l’ajuntament tampoc compensa la pèrdua d’aparcaments, tenint en compte l’important increment de persones que hi entraran a viure.

Al ple del 31 d’octubre de 2019, l’equip de govern del Partit Popular va portar a aprovació un estudi de detall per la reordenació de volums i reparcel·lació parcial de la UA-01J de Jesús. Un estudi de detall que, com s’ha vist, “anava en contra dels interessos generals dels vesins i vesines de Jesús, ja que “deixava el carrer sense voreres”. El grup municipal Socialista no ha donat cap suport a aquestes propostes d’acord, per considerar que “el Partit Popular no té model urbanístic i es limita a exercir una política urbanística en favor d’uns pocs i sense planificació de futur”.

Vicent ‘Benet’ critica que “aquest és un cas més de la depravació urbanística que fa aquest ajuntament” i que “no pot ser que s’aprovi un estudi de detall on les voreres fins i tot incompleixen la normativa vigent”. El portaveu socialista recorda que hi ha un ordre ministerial de 2010, que desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés als espais públics urbanitzats, i que estableix unes mides mínimes de les voreres que s’ha de respectar.

L’ajuntament de Santa Eulària “una vegada i una altra hipoteca el futur sense previsió”, lamenta ‘Benet’, en un municipi “sense solars públics i sense espai perquè hi pugui circular vianants i persones usuàries de transports alternatius com és la bicicleta”.

El grup Socialista de Santa Eulària es qüestiona “com pot ser que des de l’ajuntament s’autoritzi noves promocions d’edificis sense preveure els espais d’ús públic idonis i necessaris per a una millor mobilitat”, lamentant que “es redueixen aparcaments quan cada vegada hi ha més problemes per aparcar, i es redueix espai per a vianants precisament en el carrer d’accés a un espai públic de gran afluència de persones com és el Centre Cultural de Jesús”.

El portaveu municipal socialista demana “que d’una vegada per totes s’aturi aquest model d’urbanisme depredador i que es pensi més amb quin futur volem deixar” a Santa Eulària. Segons ‘Benet’, “el poble de Jesús una vegada més ha set penalitzat per la política urbanística a la carta del PP”. El carrer de la Gavina “quedarà per sempre com un carrer que ha perdut espai públic per a les persones, per la decisió del PP de l’Ajuntament de Santa Eulària de beneficiar a uns pocs”.

Comments are closed