El PSOE critica la falta de credibilitat de Vicent Marí sobre la saturació turística: Mentre demana mantenir la moratòria que abans criticava, es nega a eliminar la borsa de places turístiques i prohibir noves cases vacacionals com li exigeix el grup socialista.

El PSOE vol denunciar la falta de credibilitat de Vicent Marí sobre la saturació turística. Quan es va aprovar la moratòria de places turístiques el 2022, la va criticar obertament i es va comprometre a aixecar-la si el PP guanyava al Govern balear. Ara diu que demana mantenir la moratòria aprovada per l’anterior govern de Francina Armengol. Aquest nou discurs respon, clarament, a la política oportunista de Vicent Marí respecte de la creixent indignació social pels problemes derivats de la saturació, la falta d’habitatge i molts altres que pateix la nostra illa i les mobilitzacions ciutadanes de rebuig que s’estan organitzant.

A pesar del que diu ara, el PP d’Eivissa no té la més mínima credibilitat, com es pot comprovar amb les seues darreres decisions. D’una banda, la intenció del Govern de Marga Prohens d’aprovar una amnistia urbanística, que dispararà més l’especulació i la massificació, ja que el PP ha reconegut que permetrà a les construccions amnistiades dedicar-se a l’activitat turística.

A més a més, Vicent Marí ha aprovat de forma inicial una Modificació del PTI que permetrà l’autorització d’un total de 1.363 noves cases turístiques, de les quals 424 serien en espais protegits, així com la construcció de 320 noves cases al camp en només 10 anys. Un nou pla d’urbanització i turistificació del camp d’Eivissa i dels espais protegits que, a més a més, legalitza les “discoteques” construïdes en soterranis de cases, a més d’altres qüestions com l’increment de paràmetres de construcció o l’ampliació de les condicions per poder construir en sòl rústic.

Si Vicent Marí vol aturar la massificació, el que ha de fer, en primer lloc, és retirar la Modificació 2 del PTI aprovada de manera inicial el passat mes de setembre.

A més a més, el doble discurs del PP queda demostrat amb el seu bloqueig a la tramitació de la proposta de Llei de regulació de l’entrada de vehicles a Eivissa registrada pel grup Socialista al Parlament balear el gener passat, que és el mateix text que l’aprovat pel Consell Insular.

Recordem també que Vicent Marí, en setembre de 2023, va votar en contra de la moció del PSOE que reclamava “eliminar la borsa de més 9.000 places turístiques que tenim actualment amb moratòria”, “no autoritzar més lloguer turístic ni a edificis plurifamiliars ni a habitatges unifamiliars” i un compromís amb l’“aplicació del decret contra el turisme d’excessos, ampliant els límits actuals o determinant noves zones a l’illa d’Eivissa”.

Després d’una trajectòria històrica de model depredador a l’illa d’Eivissa per part del PP, des del PSOE volem advertir de la falta total i absoluta de credibilitat del Partit Popular respecte a la presa de mesures per combatre la saturació turística i els problemes socials, territorials i mediambientals que afecten la nostra illa.

Comments are closed