El PSOE critica Mariano Juan per enganyar la ciutadania amb la falsa promesa de precintar pisos turístics

El grup PSOE del Consell d’Eivissa critica al conseller d’Intrusisme, Mariano Juan, per enganyar la ciutadania amb la falsa promesa de precintar pisos turístics. Un nou engany d’aquest conseller del PP, que en agost de 2019 es va comprometre a precintar habitatges que es dediquin al lloguer turístic irregular, i que ara reconeix que en tot aquest temps no han obert ni un sol expedient de precinte.

El grup PSOE exigeix a Vicent Marí que doni explicacions públiques i no s’amagui darrere la incompetència del seu conseller d’Intrussisme, qui a part de llançar falses promeses, ha desmantellat la secció d’Ordenació Turística, traspassant els inspectors al Departament d’Intrussisme, i ha retallat les 3 places d’inspector que l’anterior govern del Consell d’Eivissa tenia previst contractar.

Una situació que és demostra amb dades: En els dos primers mesos de 2020 el Consell no ha iniciat ni una sola diligència per activitat d’habitatge turístic il·legal, a pesar que les principals plataformes continuen oferint impunement aquesta oferta.

Com ha reconegut el propi Mariano Juan en resposta al grup PSOE, en els dos primers mesos de 2020 el Consell Insular ha obert un total de 9 diligències per infracció turística, totes elles corresponents a hotels i restaurants, i cap per lloguers turístics irregulars.

A més, Mariano Juan ha decidit arxivar l’expedient obert a la principal plataforma de lloguers turístics i ha anunciat que està en negociacions amb la mateixa per firmar un conveni de col·laboració, en comptes de fer-li complir la llei.

Incompliment de falses promeses, deixadesa amb els expedients i activitat zero aquest 2020 per part de Mariano Juan en la persecució de pisos turístics, a pesar de tot el que varen arribar a prometre en l’inici de legislatura. Concretament, la directora insular Naihara Cardona, va dir en setembre de 2019 que “l’Oficina de lluita contra l’intrusisme neix perquè estam farts de la impunitat i ha arribat el moment en què algú ha donat un colp de puny damunt la taula per dir ‘ja n’hi ha prou'”. De moment, ni colp de puny ni res altre, només trobam incompliments.

Des del grup PSOE seguirem exigint al govern de dretes del Consell Insular que es deixi de titulars i falses promeses, i treballi de manera seriosa en la lluita contra el lloguer irregular aplicant la Llei Turística aprovada en 2017, que per cert va rebre el vot en contra del Partit Popular.

Leave a Reply