El PSOE de Sant Antoni denuncia les retallades socials de Marcos Serra: Un 66% menys en ajudes al lloguer mentre duplica la partida de publicitat i propaganda

El PSOE de Sant Antoni de Portmany denuncia les retallades socials de Marcos Serra: Per a l’any que ve preveu un 66% menys en ajuts al lloguer, mentre que duplica la partida de publicitat i propaganda. Així ho ha revelat el portaveu socialista, Antonio Lorenzo: “Malgrat ser el pressupost més alt de la història del municipi (37 milions d’euros), el Partit Popular disminueix el pressupost de la regidoria de Benestar Social, retallen un 66% les ajudes al lloguer per a joves, de 60.000 euros a 20.000 euros i doten, només amb 20.000 euros, les partides destinades a les polítiques d’igualtat”.

Els socialistes critiquen que el Partit Popular disminueixi el pressupost de Benestar Social en 50.000 euros i congelin partides econòmiques que s’haurien d’incrementar amb un pressupost tan elevat. “Ens sembla molt frívol que afirmin, sense cap mena de pudor, que es disminueix el pressupost de Serveis Socials “perquè no cal”. No sé quin concepte té Marcos Serra d’una regidoria com aquesta, sí que només l’entenen com una eina per atendre situacions de vulnerabilitat extrema, que òbviament és així. Però una àrea com aquesta va molt més enllà en el sentit que són infinites les iniciatives, les actuacions, les subvencions i un llarg etcètera de tot el que es pot fer i impulsar des de la regidoria de Benestar Social”.

Pel que fa als Ajuts al Lloguer per a joves, ajuts que van ser aprovats gràcies a la iniciativa del grup socialista, el Partit Popular redueix el pressupost de 60.000 euros a 20.000 euros, situant el municipi de Sant Antoni com el municipi amb el pressupost més baix destinat amb aquesta finalitat. El socialista Antonio Lorenzo considera vergonyós que incrementin el pressupost per a publicitat i propaganda de 135.000 euros a 260.000 euros i redueixin les ajudes al lloguer o que incrementin el pressupost en llums de Nadal de 112.000 euros a 257.000 euros i deixessin els joves de Sant Antoni 20.000 euros en ajuts al lloguer. “Les quanties econòmiques per a ajuts al lloguer a la resta de municipis de l’illa situen Sant Antoni en la darrera posició respecte als diners que destinen els ajuntaments insulars amb aquesta finalitat. Es veu que Marcos Serra té altres prioritats.”

Ajuntament d’Eivissa: 500.000 euros en ajuts al lloguer

Ajuntament de Santa Eulària: 250.000 euros

Ajuntament de Sant Josep: 240.000 euros

Els progressistes també denuncien que Marcos Serra congeli el pressupost per a material de l’aula de teràpia o la partida destinada al Pla de Drogues. Respecte al Pla de Drogues, critiquen que durant el 2023 no han gastat ni un sol euro per desenvolupar-lo, cosa que evidencia el poc interès que tenen en aquest tipus d’iniciatives. També congelen la partida destinada a la contractació d’entitats sense ànim de lucre per fer feines amb l’ajuntament i baixen a 50.000 euros l’aportació de l’ajuntament a Càritas Sant Antoni que cobreix molts serveis que l’ajuntament hauria de cobrir i no ho fa. També disminueix en 200.000 euros l’aportació econòmica destinada a prestacions socials de caràcter econòmic per a situacions de necessitat especial i/o emergència.

Pel que fa a les polítiques d’igualtat, els socialistes veuen ridícul que només destinin 20.000 euros amb aquesta finalitat. Segons Antonio Lorenzo, “les polítiques d’igualtat no s’haurien de reduir únicament a activitats puntuals el 8M o el 25N o lectures de manifest davant dels ajuntaments”. “Les polítiques d’igualtat s’han de desenvolupar durant tot l’any. El veritable interès del Partit Popular en matèria d’Igualtat es redueix a 20.000 euros davant d’un pressupost de 37 milions d’euros”, ha manifestat el portaveu del PSOE.

Per acabar, el grup municipal socialista afirma que els joves de Sant Antoni no es mereixen aquest pressupost i exigeixen a l’alcalde un compromís sòlid amb les polítiques destinades a solucionar els problemes de l’habitatge al municipi. Els socialistes també critiquen que el pressupost destinat a Joventut disminueixi considerablement, especialment a l’organització d’activitats, en la compra de material de joventut per a l’Espai Jove.El grup municipal socialista de Sant Antoni, juntament amb la resta de partits de l’oposició, va votar contra “uns pressupostos que retallen en polítiques que són fonamentals perquè Sant Antoni sigui un municipi més just i igualitari”.

Comments are closed