El PSOE de Sant Antoni reclama a Marcos Serra una moratòria de noves piscines i que les que estan en construcció s’hagin d’omplir amb aigua salada

El PSOE de Sant Antoni de Portmany demana a l’alcalde, Marcos Serra, l’aprovació d’una moratòria de noves piscines al municipi per fer front a la situació de manca d’aigua, agreujada per l’urbanisme salvatge del Partit Popular a la nostra illa i particularment a aquest municipi. Al pròxim ple de l’Ajuntament de Sant Antoni, que tindrà lloc dijous de la setmana que ve, el grup municipal socialista presenta la proposta de “que no s’atorguin noves llicències de piscines mentre no es garanteixi el proveïment d’aigua a tota la ciutadania”. La proposta inclou també “que els finals d’obra de les noves llicències que inclouen noves piscines estiguin condicionades perquè només es puguin omplir amb aigua salada”.

A més, el PSOE de Sant Antoni demana “que es faci la divulgació necessària per conscienciar i educar la ciutadania a l’estalvi d’aigua, que les piscines ja existents no suposen una necessitat vital per a ningú, que més bé són un luxe que paguem tota la ciutadania, l’aigua és un bé de tots”.

El portaveu del PSOE a Sant Antoni, Antonio Lorenzo, remarca que patim un greu problema per a l’abastiment d’aigua a tota la població, no només al nostre municipi sinó a tot Eivissa, que es veu agreujada amb l’arribada de l’estiu i el turisme”.

En els darrers set mesos, l’equip de govern del PP de Sant Antoni ha atorgat llicències per a vint noves piscines, “això resulta un despropòsit davant de l’actual situació de sequera”, considera Lorenzo. A més, Marcos Serra va aprovar fa dos anys una modificació del planejament de Sant Antoni per permetre piscines als terrats del municipi.

“No podem viure sense aigua, i davant la falta d’aquest recurs natural i la insuficient producció d’aigua potable amb les tres dessaladores amb què comptem a l’illa, ja fa temps que és hora de fer un pensament seriós i treballar a totes les vies possibles per estalviar aigua, altrament no només podem morir d’èxit sinó també de set”.

El portaveu socialista recorda que “hi ha moltes mesures que podrien posar-se en marxa, com es fa a molts altres llocs quan pateixen sequera, i no només tallar l’aigua de les dutxes de les platges”, com ja va passar l’any passat.

La proposta del PSOE arriba després de la reunió de Marcos Serra amb la presidenta del Govern balear, on li va exposar la urgència de la construcció d’una quarta dessaladora a la nostra illa, vist que al nostre municipi ja patim manca d’aigua estiu passat i aquest any amb gairebé mil habitatges més es preveu que tindrem un problema.
“Davant aquesta notícia un només pot quedar bocabadat. Què hi ha del planejament? De la vostra previsió? Primer es contribueix a agreujar el problema amb la concessió de noves llicències urbanístiques i, després, ja si de cas es mira com resoldre’l”, critica el portaveu socialista.

Comments are closed