El PSOE de Sant Joan demana a l’ajuntament un Consell de Gent Gran per facilitar la participació i l’atenció a les necessitats d’aquestes persones 

El grup municipal PSOE de Sant Joan de Labritja ha presentat una moció a l’ajuntament per a la creació de Consell de Gent Gran, “per poder participar en les decisions que afectin assumptes directament relacionats amb aquest grup social”. 

El portaveu socialista, Pep Torres ‘Peret’, ha explicat que també demana “un compromís de facilitar i assegurar la participació efectiva de majors i jubilats en la institució i als espais de participació ciutadana”. Tot això “seguint els principis d’accessibilitat, no discriminació tecnològica i adaptació de mitjans i llenguatges, de manera que els canals i mitjans habilitats per a la participació no constitueixin un factor d’exclusió per a aquests sectors de la ciutadania”.

El grup PSOE també demana a l’Ajuntament de Sant Joan la creació de rutes saludables on la gent gran pugui gaudir i contribuir a la seva salut, coordinats amb la Conselleria de Salut.

Com explica Pep ‘Peret’, en l’actual situació d’envelliment general de la població, l’augment de l’esperança de vida i els canvis socials i tecnològics que s’estan donant al nostre voltant, aquestes persones tenen “unes necessitats específiques i molt concretes que s’han de tenir en compte”.

En municipis com Sant Joan de Labritja, el PSOE aposta per “reforçar la cohesió social de les persones majors”, amb una “participació activa” i “que la societat l’escolti cada vegada més i de manera més atenta”. 

Comments are closed