El PSOE de Sant Joan demana atenció per a les persones majors que viuen soles i mesures de conciliació laboral i familiar

El grup PSOE de l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja ha presentat la proposta de posar en marxa d’un programa d’atenció a les persones majors que viuen soles per combatre els efectes negatius de la soledat no desitjada, especialment després de la Covid-19.

El portaveu del PSOE a Sant Joan, Pep Torres ‘Peret’, recorda que “en aquesta crisi sanitària són les persones majors les més afectades” i “encara més quan aquestes viuen soles”.  Aquestes “senten la soledat com un fet obligat, que les produeix un patiment profund”. És per això que el PSOE de Sant Joan considera “necessari i prioritari conscienciar a la societat damunt aquest greu problema, i prendre les mesures per prevenir i abordar-ho”.

El PSOE proposa a l’ajuntament crear un programa de feina contra la soledat no desitjada  de les persones majors del municipi i, entre altres mesures, identificar i fer un cens de persones majors que pateixen soledat no desitjada i mantenir-les informades de manera continuada de les activitats de l’entorn i del municipi, per tal que puguin participar-hi. També demana que Sant Joan desenvolupi activitats intergeneracionals, tant en els centres de majors, com en qualsevol espai cívic disponible.

Conciliació laboral i familiar
El grup Socialista també demana un posicionament de l’Ajuntament de Sant Joan en favor de polítiques de conciliació laboral i familiar. La crisi de la Covid-19 ha generat “veritables problemes de conciliació per a molts de treballadors i treballadores que han continuat la seua activitat”, una situació que “ara està augmentant amb la reobertura progressiva de l’activitat comercial, de restauració i el pròxim començament de la temporada turística una vegada obrin fronteres i operin els vols nacionals i internacionals”.


Segons ha explicat ‘Peret’, el PSOE de Sant Joan “proposa un acord de l’ajuntament per demanar a les autoritats competents, especialment el Govern de l’Estat i a la Comunitat, mesures en favor de la conciliació laboral i familiar, per ajudar als treballadors i treballadores mantenir la seua activitat laboral i que no hagin de renunciar a la feina per no poder-se ocupar dels seus infants”.

El PSOE proposa mesures urgents en matèria de conciliació per ajudar a les institucions i a les famílies a fer front al cost de la conciliació, impulsar programes de suport específics per les famílies monoparentals, que els ajuntaments puguin contractar amb més agilitat serveis de conciliació clau per les famílies i garantir els drets dels treballadors i treballadores que desenvolupen teletreball respecte a les que ho fan presencial, així com a facilitar flexibilitat horària i adaptacions de jornada per a la cura de menors sense que comporti pèrdua salarial.

Comments are closed