El PSOE de Sant Joan proposa la reconversió dels tobogans de Portinatx en un parc públic i la construcció d’una nou pàrquing amb pèrgoles solars

El grup PSOE de Sant Joan de Labritja demana a l’ajuntament la reconversió del recinte dels tobogans d’aigua de Portinatx en un parc recreatiu i esportiu i la creació d’una zona d’aparcament de vehicles a l’entrada del nucli. El portaveu del PSOE, Pep Torres ‘Peret’, explica que Portinatx “és una de les zones turístiques més importants de l’illa” i que necessita “una millora de les seues infraestructures i dotacions públiques”. Segons ‘Peret’, Portinatx té necessitat d’un parc públic on es puguin fer activitats esportives i recreatives i d’una zona d’aparcaments de vehicles.

Aprofitant que l’ajuntament ha hagut de fer front a l’expropiació de la parcel·la dels tobogans, que ha costat 1,6 milions d’euros, el grup Socialista proposa la seua reconversió en un parc públic “per a la ciutadania del municipi, els seus visitants, i en especial pels vesins i les vesines de Portinatx. El PSOE demana que es faci un estudi de l’estat dels tobogans d’aigua, en desús des de fa uns anys, per si alguna d’aquestes instal·lacions es pot seguir aprofitant.

El grup PSOE també proposa que l’ajuntament demani finançament al Consell Insular per poder redactar el projecte i executar les obres del parc públic i del nou aparcament.

Per tal que la inversió sigui més eficient i sostenible, el grup PSOE proposa que l’aparcament estigui dotat de pèrgoles solars per donar sortida a la demanda de càrregues elèctriques per a vehicles i que l’energia sobrant es pugui aprofitar per al recinte recreatiu.

Al costat també hi ha una escala que dóna accés a la platja de s’Arenal i a les mateixes instal·lacions i, segons el portaveu del PSOE, “el seu condicionament també és molt important per a una millor accessibilitat a la platja”.

La creació d’un parc recreatiu i esportiu i un nou pàrquing suposarà “una important millora de les infraestructures públiques del nucli de Portinatx, el que redunda positivament tant en la qualitat de vida dels seus vesins i vesines com en la millora de la qualitat i la competitivitat de la zona com a nucli turístic de referència en el nord de l’illa”, ha manifestat el portaveu socialista.

‘Peret’ també recorda que hi ha altres inversions públiques que s’han d’executar a Portinatx, com és la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), que està “més a prop de ser una realitat”, gràcies al finançament de l’Impost Turístic.

Comments are closed