El PSOE de Sant Josep denuncia la manca de marquesines a les parades d’autobús de la Residència de Can Raspalls i del carrer d’Atenes de Sant Jordi

El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia vol denunciar la falta de marquesines que protegeixen de les inclemències meteorològiques, com ara el sol i la pluja, als usuaris d’autobús a la zona urbana de de la Residència de Can Raspalls i davant del carrer d’Atenes, pròxim a l’encreuament de Sant Jordi amb Platja d’en Bossa.

Per aquest motiu es presentarà una moció al proper Ple municipal de dia 30 de maig sol·licitant que l’Ajuntament les instal·li amb caràcter d’urgència.

Els vesins i vesines de la zona del carrer d’Atenes venen denunciant aquest fet davant el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia fins que el moment no se’ls hagi donat resposta ni solució a les seves demandes.

El mateix passa amb els usuaris, treballadors i vesins de la Residència i Centre de Dia de Can Raspalls que han de sofrir els rigors de sol i la calor a l’estiu i les pluges i vents a l’hivern sense cap tipus de resguard que els permeti esperar l’arribada de l’autobús.

La recent denúncia pública de la falta d’una marquesina amb “cinquanta anys d’espera” segons denunciaven els vesins de la zona del punt quilomètric 4,5 de la carretera de Sant Josep a Vila , i la resposta per part del Consell Insular (competent en la instal·lació d’aquests elements a les carreteres interurbans) dient que ja està contemplada dins el pla de parades d’autobús, ha tornat a moure al col·lectiu de vesins de la Zona de Can Raspalls fent públic a les seves xarxes socials el seu malestar per sentir-se desemparats per part de les administracions.

Les dues parades on falten les marquesines a la zona de Can Raspalls varen ser afegides a l’itinerari de la línia L10 Eivissa -Sant Jordi- Aeroport l’any 2019, i d’acord amb l’article 4 i 32.3 de la Llei 5/1990 de Carreteres de les Illes Balears, al tractar-se d’un tram de la via que discorre per sòl urbà la instal·lació d’aquests elements és de competència de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia .

A més el model de marquesines que s’ha d’instal·lar ha de correspondre amb l’acordat entre el Consell Insular d’Eivissa i els Ajuntaments l’any 2019, seguint el model de marquesina IPE.

Nova ruta circular d’autobús a Port des Torrent i Cala de Bou i revisió de marquesines.

Per altra banda, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha impulsat una ruta d’autobús circular a Port de Torrent i Cala de Bou que segons denuncien els vesins de la zona no connecta amb la parròquia de Sant Josep amb l’objectiu de poder anar desplaçar-se al centre de Salut o la piscina municipal, ni tampoc connecta amb l’estació d’autobusos de Sant Antoni de Portmany per poder facilitar el transbord a altres autobusos i facilitar desplaçar-se a altres indrets de l’illa.

Aquesta nova ruta circular ha evidenciat a la zona de Cala de Bou i Port des Torrent la falta de marquesines que i ha a les parades urbanes, com ara a la parada d’autobús del Carrer de Jaén amb l’Avinguda Sant Agustí , on no hi ha cap tipus d’element que permeti als usuaris resguardar- se de les inclemències meteorològiques ni a l’estiu ni a l’hivern. Per aquest motiu, a la moció que es presentarà al proer Ple de dia 30 de maig també es demanarà que es revisin totes les parades urbanes del municipi.

Comments are closed