El PSOE de Sant Josep reclama que no es retirin els senyals morats contra la violència de gènere i que se n’instal·lin de nous a parcs, jardins i centres escolars

El grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia demanarà en el pròxim Ple que no es retirin els senyals morats contra la violència de gènere i que, a més a més, se n’instal·lin de nous a parcs, jardins i centres escolars. Recordem que el Partit Popular de l’Ajuntament de Sant Josep, en el ple de març, va recolzar una moció de VOX per a retirar tota la cartelleria municipal contra la violència de gènere al·legant un informe de la Policia Local que el dia d’avui l’Ajuntament no ha traslladat als grups municipals.

Aquesta és la segona moció que el Partit Popular de l’Ajuntament de Sant Josep recolza per retirar símbols del feminisme als carrers del municipi. La primera es va aprovar el desembre passat per canviar el nom del carrer de la Sindicalista Margalida Llogat , filla il·lustre del municipi de Sant Josep de sa Talaia .

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va instal·lar aquests senyals el març de l’any 2020 en contra de la violència masclista que es van ubicar a llocs molt visibles del municipi com una més de les accions impulsades amb motiu de la commemoració del 8M, Dia Internacional de les Dones.

Aquests senyals es van instal·lar com a gest de repulsa del municipi enfront d’aquesta xacra. Els senyals es van instal·lar a zones transitades i visibles com a centres esportius o instituts. Crida especialment l’atenció que es demani retirar de forma expressa la que està ubicada a les portes de l’Institut Algarb, a la parròquia de Sant Jordi.

Tot i això, després de quatre anys el Partit Popular decideix retirar-los al·legant un informe de la policia local de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia , informe que es va demanar el mateix dia del Plenari i que l’Ajuntament no ha traslladat als grups municipals, per la qual sospitam que no existeix.

Tant el Partit Popular com VOX van al·legar durant les seves intervencions per treure els senyals morats que era una qüestió relacionada amb la seguretat viària i que la llei de carreteres prohibeix col·locar anuncis que puguin captar l’atenció dels conductors, així com que la violència no és masclista ni té gènere, tot en un moment en què es produeix un desafortunat rècord de denúncies per violència de gènere, amb un augment d’un 12% més que l’any anterior.

Des de la Direcció General de Trànsit aclareixen que els senyals de trànsit se sumen a la lluita contra la violència masclista per demostrar que aquesta xacra es pot combatre des de la seguretat viària. De fet, la mateixa Direcció General aclareix que no es parla de senyals de trànsit sinó de senyals inspirats amb les de trànsit per estar en zones de vianants o parcs, entre d’altres.

La cartelleria és una ferramenta poderosa per a conscienciar sobre la violència de gènere, ja que ajuda a visibilitzar i trencar el silenci de les víctimes per buscar ajuda i donar informació sobre els recursos assistencials.

És per aquest motiu que al pròxim Plenari municipal de dia 25 d’abril exigirem veure l’informe de la policia que al·lega tenir el Partit Popular i que recomanaria treure els senyes morats, a més de demanar que s’instal·lin senyals nous a parcs públics, jardins i centres escolars amb l’objectiu de visibilitzar la xacra de la violència de gènere i que segons totes les estadístiques oficials va desafortunadament en augment.

Comments are closed