El PSOE de Santa Eulària alerta del perill d’incendis pel retard de l’ajuntament en les feines de desbrossament dels marges de carreteres i camins del municipi

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu alerta del perill d’incendis que provoca el retard de l’ajuntament en l’adjudicació de les feines de desbrossament dels marges de les carreteres i camins del municipi. El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, critica la “deixadesa” de l’equip de govern de Carmen Ferrer, que “provoca una situació de perillositat, amb les actuals condicions de molta calor i molt de moviment de persones per les carreteres i camins”. “Qualsevol imprudència pot acabar amb un foc de conseqüències imprevisibles”, alerta ‘Benet’, qui exigeix a Carmen Ferrer que “actuï amb la màxima celeritat possible”.

L’Ajuntament de Santa Eulària va reunir el passat 6 de junt la mesa de contractació per adjudicar els serveis de desbrossament dels marges de camins i carreteres municipals. No obstant això, “ens trobam a finals de juliol, amb onades de calor rècord, i les feines de desbrossament no s’han fet”.

Aquest ha estat un any de considerables pluges, per tant, “és una feina que havia d’haver estat prevista i planificada amb més temps”. Ara ens trobam en temporada alta i el nombre de persones que utilitzen les carreteres secundàries i els camins com a rutes alternatives és cada vegada més elevat, donada la situació de saturació que es troba el municipi de Santa Eulària amb les principals vies colapsades. El fet de tenir aquests marges sense arreglar augment el risc d’incendis, ja que “un simple gest com el de llençar una llosca o una guspira provinent d’una moto pot suposar un desastre ecològic i posar en risc la vida de moltes persones”

A part del risc d’incendis, el portaveu del PSOE explica que l’altura de vegetació, en molts de casos, amaga els senyals de trànsit. “La incapacitat de l’ajuntament a fer les feines de desbrossament posa en perill, no només els camps i boscos per risc d’incendis, sinó la mateixa circulació de vehicles, per la invisibilitat dels senyals de trànsit”, ha denunciat ‘Benet’.

El portaveu socialista recorda que “és competència municipal dur a terme actuacions per prevenir i controlar el risc d’incendis” i que “la neteja de camins i carreteres és, ara, més important que mai”. És una feina que l’ajuntament “ha de dur a terme cada any” i aquest retard “posa una vegada més de manifest la pèssima gestió de l’equip municipal presidit per Carmen Ferrer”.

El PSOE denuncia la “ineptitud d’aquest equip de govern per afrontar feines rutinàries i bàsiques, dedicant temps i esforç amb anuncis i projectes menys rellevants, que només pretenen vendre fum, en comptes de donar veritables solucions als problemes de la ciutadania del municipi”.

Comments are closed