El PSOE de Santa Eulària critica la falta d’actuació de l’ajuntament contra els botellots i les carreres de motos que es produeixen as Puig d’en Valls i es Canar

El grup PSOE de Santa Eulària critica la falta d’actuació de l’ajuntament per evitar els botellots i les carreres de motos que es fan a diferents punts del municipi, com es Puig d’en Valls i es Canar, per una escassetat d’efectius de la Policia Local. El grup socialista responsabilitza l’alcaldessa, Carmen Ferrer, de la situació de “descontrol” que viu el municipi, per la situació “precària” de la policia, com ha criticat el portaveu, Vicent Torres ‘Benet’, recordant que durant l’anterior legislatura la mateixa Ferrer era la responsable municipal de política interior.

“Aquesta situació que pateix el municipi és fruit de polítiques erràtiques d’uns equips de govern del PP que no prioritzen mesures d’estabilitat laboral adequades i que donin garanties per conservar una plantilla de personal que doni resposta a les necessitats del municipi, d’una gran extensió i que cada vegada té més població”. “Quina és la planificació i previsió que ha fet l’equip de govern tant el d’ara com el d’abans presidit per l’anterior alcalde Vicent Marí”, pregunta el portaveu municipal Vicent Torres ‘Benet’.

“Ara són els veïns i les vesines de Puig d’en Valls que es queixen dels botellots que es formen pràcticament cada dia a la plaça de darrera de l’església, la qual cosa suposa moltes molèsties per a tothom, i també la remor que provoquen les carreres de motos que es celebren assíduament al voltant del Molí des Puig d’en Valls”. Una situació de descontrol que també es dóna en altres punts de Santa Eulària, com per exemple as Canar, com han denunciat els mateixos vesins de la zona, i a la qual “Carmen Ferrer i el seu equip són incapaços de posar remei, per una falta total de planificació i previsió”.

Per combatre aquesta problemàtica, el grup municipal socialista ha presentat diverses iniciatives i ha demanat la millora de la plantilla de personal de Policia Local, sense que des de l’equip de govern s’hagin fet actuacions, com critica ‘Benet’. “La provisió de places de caràcter fix ho ven l’equip de govern com una gran millora, quan el que necessitam és incrementar el nombre total d’efectius, com anam reclamant des del PSOE en cada exercici pressupostari”, així com la necessitat de “treballar en polítiques laborals que assegurin una estabilitat de la plantilla i eviti la fuga d’efectius cap a altres municipis, com està passant”.

La situació és “molt preocupant”, afirma el portaveu socialista, ja que “no només perdem efectius, sinó que sabem que l’actual plantilla és totalment insuficient”. A més a més, “si a això li sumam baixes laborals i vacacions sense cobrir, l’excessiva prolongació de la jornada laboral provoca situacions d’esgotament entre els efectius existents”, denuncia Vicent Torres ‘Benet’.

“Ara són els vesins i vesines des Puig d’en Valls i es Canar els que denuncien aquesta situació, però a tot això li hem de sumar la problemàtica de les festes il·legals que anam patint durant tot l’estiu, o les acampades il·legals en diversos punts del municipi, entre altres situacions que només comporten perill i malestar entre la ciutadania de Santa Eulària des Riu”, ha explicat.

El PSOE de Santa Eulària reclama a Carmen Ferrer “que es posi a treballar i que als pròxims pressupostos municipals incorpori un increment de plantilla que pugui donar resposta a les necessitats del municipi”. “Tot és qüestió de marcar prioritats, i un municipi que durant els mesos de temporada turística triplica, pràcticament, la seua població, ha de disposar dels serveis adients, com és una correcta dotació del servei de Policia Local”, ha insistit el portaveu socialista.

Comments are closed