El PSOE de Santa Eulària critica que Carmen Ferrer no cedixi cap solar per fer habitatge públic i voti en contra de la limitació dels preus del lloguer

El grup municipal Socialista denuncia que l’alcaldessa de Santa Eulària des Riu , Carmen Ferrer, no ha destinat encara cap solar a la necessitat urgent d’habitatge que tenim en el nostre municipi. Recordem que Santa Eulària és el municipi amb l’habitatge més car de tota Espanya, segons diversos portals immobiliaris, la qual cosa provoca aquesta emergència habitacional.

Ahir la consellera d’Habitatge del Govern de les Illes Balears , Marta Vidal, en el marc de la celebració del congrés Internacional d’Arquitectura Tècnica va anunciar que diversos ajuntaments, entre el que no es troba el de Santa Eulària des Riu , han cedit terrenys per a la construcció d’almenys 500 habitatges amb preus assequibles.

A més, destacam que un compromís de l’alcaldessa en el seu discurs d’investidura, seria cedir un solar de 5.000 m² per a la construcció d’habitatges socials. No entenem que amb la imperiosa necessitat d’habitatges aquesta cessió s’hagi concretat en una cessió com si s’ha fet per part d’altres ajuntaments.

Ahir, durant el ple de l’ajuntament de Santa Eulària des Riu del mes d’abril, tant el grup popular com el grup Vox, van mirar cap a un altre lloc en relació amb aquest assumpte votant en contra de declarar Eivissa com a zona tensada, cosa que permetria fer ús de l’índex de preus i limitar els preus dels lloguers dels grans tenidors, així com aplicar bonificacions en les declaracions d’IRPF d’entre el 50 i el 90% a petits propietaris que baixin dins els preus recomanats a l’índex de preus establert pel govern progressista d’Espanya.

Durant el debat de la moció l’alcaldessa va afirmar que les Normes Subsidiaries del municipi reserven el 47% del sòl urbà per habitatge protegit. Preguntam a l’alcaldessa: On és aquest 47% dedicat a sòl protegit? On són els habitatges? Fent un simple passeig per qualsevol part del municipi es pot comprovar que les promocions d’habitatge públic en construcció són inexistents, mentre que les obres de gran luxe, amb pisos de més d’un milió d’euros són les més abundants.

Santa Eulària des Riu és el municipi més car d’Espanya a on no s’ha cedit cap solar per habitatge a preus assequibles com es va comprometre l’alcaldessa en el seu discurs d’investidura, i no volen limitar els preus dels lloguers. No tenen un model urbanístic al servei de la ciutadania, tenen un model d’urbanisme a la carta que només beneficia a uns pocs.

Comments are closed