El PSOE de Santa Eulària demana la retirada del jardí vertical i la seua substitució per un mural de conscienciació sobre l’emergència climàtica

El PSOE de Santa Eulària des Riu demana la retirada del jardí vertical i la seua substitució per un mural de conscienciació sobre l’emergència climàtica. El grup Socialista presenta al pròxim Ple de l’ajuntament una proposta per acordar “desmantellar el jardí vertical situat al Carrer Sol, pel fet que les conseqüències de l’emergència climàtica, així com les contínues avaries provoca que sigui inviable el seu manteniment”. La proposta també inclou el punt de “fer un concurs d’idees per fer, en el seu lloc, un mural per conscienciar la ciutadania de les conseqüències de l’emergència climàtica”.

El PSOE recorda que l’any 2017 es va adjudicar per un import de 190.000 euros la remodelació, inclòs el jardí vertical, d’un espai situat en el carrer Sol. La iniciativa partia de l’anterior equip de govern encapçalat per Vicent Marí, alcalde que tot i les advertències del grup socialista, va voler continuar amb la instal·lació d’aquest espai verd, que més que verd, és un espai sec des del seu naixement, ja que han estat contínues les reposicions de plantes.

Des d’un principi el grup socialista va advertir del fet que l’orientació de la paret i les avaries farien malbé les plantes sembrades en el jardí vertical, però l’obsessió de l’anterior equip de govern va ser més important que les advertències d’aquest grup que, per desgràcia, s’han confirmat tots aquests anys que porta instal·lat.

La darrera sembra de plantes es va produir pràcticament per les festes d’Anar a maig de l’any 2023, any electoral en què l’alcaldessa, Carmen Ferrer, volia tenir-ho tot a punt per les eleccions. Però un cop passades les eleccions municipals, el 10 de juliol es va produir una avaria. No va ser fins al 19 d’agost, i després de la denúncia formulada en els mitjans de comunicació per part del grup Socialista el 10 d’agost, que no es va solucionar l’avaria, però ja era massa tard, la majoria de les plantes ja havien mort.

Avui dia, més de sis mesos després, l’ajuntament no ha reposat les plantes mortes, i res se sap de quan es tornaran a reposar. Pot ser per les festes de Santa Eulària que se celebren ara al febrer.

També volem recordar que el setembre de 2023 el ple de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu va acordar, per unanimitat, l’inici dels tràmits per a l’adhesió en el Pacte d’alcaldes i alcaldessa pel Clima i l’Energia i a la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima. Un dels objectius de la xarxa de Ciutats pel Clima és desenvolupar accions d’informació i sensibilització.

Els episodis d’onades de calor i de sequeres prolongades estan augmentant cada cop més, si a això li sumem les contínues avaries del sistema de reg, ja es poden plantar espècies de clima mediterrani, o que necessitin poca aigua que, tot i això, continuaran morint.

Comments are closed