El PSOE de Santa Eulària demanarà explicacions davant del ple de l’ajuntament per les queixes del registre de l’ADN caní

Davant les queixes existents per la implantació del registre d’ADN caní, a més dels dubtes sobre la seva efectivitat, el grup municipal socialista ha presentat per debatre al Ple ordinari de Santa Eulària des Riu, que se celebrarà aquest dijous dia 26 de gener, una moció de control on es demanen dades en quant al nombre de cans registrats, nombre de veterinaris adherits a la campanya, sancions interposades i, sobretot, cost de la campanya publicitària que està portant a terme l’equip de govern del Partit Popular.

“Tenim dubtes de l’efectivitat d’aquesta mesura i consideram que és, una vegada més, una acció sense l’adequada planificació. Sabem de la poca efectivitat d’aquest registre quan s’ha implantat a altres municipis, com és per exemple el cas de l’ajuntament de Màlaga”, denuncia el portaveu municipal socialista Vicent Torres “Benet”.

“A més a més, volem denunciar el fet que curiosament aquest contracte hagi estat adjudicat a l’empresa d’un polèmic exregidor del PP d’un municipi valencià, que va haver de deixar la seua acta per l’escàndol que va haver-hi quan es va saber que va crear l’empresa després de fer obligatori els anàlisis d’ADN en el seu municipi”, ha declarat el portaveu socialista.

Al mateix Ple també es debatrà una moció de control relativa al conveni que té l’ajuntament de Santa Eulària des Riu amb un centre d’acollida d’animals, moció que s’ha presentat davant els indicis que els animals custodiats en aquest refugi no reben l’adequada atenció.

“L’ajuntament de Santa Eulària té l’obligació de comptar amb els adequats serveis de retirada d’animals abandonats i de la seva custòdia. Si no disposa d’aquest servei, com a mínim ha de controlar el servei que tengui concertat”, ha declarat el portaveu Vicent Torres “Benet”.

La tercera moció de control que ha presentat el grup municipal socialista per aquest proper Ple ordinari és en relació amb la reunió que va celebrar l’alcaldessa amb un grup de vesins i vesines de Jesús per proposar una ruta alternativa de sortida de Jesús pel camí de Ses Pitreres.

L’augment de tràfic existent al poble i entorn de Jesús provoca una situació constant d’embussos i problemes de retencions. El volum de tràfic existent és molt important, situació que es veu empitjorada pel tràfic de vehicles pesants procedents de la pedrera de ses Planes. A això s’ha de sumar la preocupació per l’augment de tràfic que provocarà la posada en funcionament el futur hospital de Jesús.

“La proposta de Carmen Ferrer és un pegat i no escolta ni les propostes que s’han fet des del grup municipal socialista rebutjant-les en Ple, ni tampoc té en compte les propostes que li varen fer els mateixos vesins i vesines tal com ella mateixa va reconèixer a la reunió celebrada fa uns pocs dies, propostes que ni tan sols en tenia record”, ha denunciat el portaveu socialista. “Tenim una alcaldessa a fer campanya electoral baix el paraigua de reunions materials però, com sempre, sense propostes ni idees que solucionin els problemes de la ciutadania i milloren la vida de totes i tots”.

Comments are closed