El PSOE de Santa Eulària denuncia el malbaratament de Carmen Ferrer: iPhones de 1.900 euros, vidassa del nou equip de govern i el doble de càrrecs de confiança

El PSOE de Santa Eulària des Riu vol denunciar públicament el malbaratament de l’alcaldessa, Carmen Ferrer, en telèfons d’alta gamma, vidassa per als polítics i el doble de càrrecs de confiança. Per a començar, l’ajuntament ha adquirit nous telèfons mòbils dels càrrecs polítics del consistori, comprant iPhones d’última generació i de la gamma més cara del mercat per a alguns dels polítics. Així, trobem una factura de compra de tres iPhones de 1.889,60 cadascun i un altre de 1.119,96 euros, i una altra factura d’altres dos telèfons mòbils per 2.358,80 euros.

El total que s’ha gastat l’Ajuntament de Santa Eulària en mòbils d’alta gamma ascendeix a més de 9.000 euros per a cinc terminals. A més, desconeixem si hi ha més factures de compra de telèfons, ja que les adquisicions es fan en botigues i no a través d’un contracte públic de subministraments a través del qual es pogués rebre les ofertes més avantatjoses econòmicament per a l’ajuntament.

“L’Ajuntament hauria de fer un contracte públic de subministrament d’aquesta mena de material, de manera transparent, d’acord amb les necessitats tècniques del personal que el vagi a utilitzar i buscant les millors ofertes del mercat”, explica el portaveu del PSOE a l’ajuntament, Ramón Roca.

En aquest inici de legislatura, l’alcaldessa “està tirant la casa per la finestra en despeses que només beneficien als polítics del PP i no als veïns i veïnes del municipi”. El portaveu socialista ha posat un altre exemple: Una vidassa de 890 euros amb motiu de “una reunió del nou equip de govern”, amb data d’autorització de la despesa datada el passat 27 de juny, segons la documentació a la qual ha tingut accés el grup Socialista de Santa Eulària.

D’altra banda, la despesa en càrrecs polítics i personal eventual continua augmentant. Si la passada legislatura hi havia una despesa 606.7430,08 euros, ara la quantitat arriba als 695.461,72 euros. A més de la incorporació d’un regidor més en l’equip de govern resultat de les eleccions, l’increment s’explica perquè “Carmen Ferrer ha duplicat el nombre de càrrecs de confiança, passant dels dos que hi havia en l’anterior legislatura a un total de quatre, sense que s’hagi justificat la necessitat d’aquestes contractacions”.

Ramón Roca denuncia que “per a pagar aquest malbaratament dels polítics del PP, Carmen Ferrer ha pujat de manera espectacular les taxes municipals”, la qual cosa li suposarà per a l’ajuntament un augment del 20% de la recaptació del capítol III del pressupost, passant dels 12.661.670 euros de 2023 als 15.267.205 euros en 2024.

“Carmen Ferrer i el seu equip de govern han gastat milers d’euros en iPhones i una vidassa i han convertit l’ajuntament en una agència de col·locació del PP” i “per a poder pagar tot aquest dispendi pugen les taxes a la ciutadania, sense que els serveis millorin”, denúncia Ramón Roca.

“Carmen Ferrer no està fent un bon ús dels impostos dels contribuents del municipi. Actua com si tingués una majoria absolutista i gastant en coses que són perfectament prescindibles”, insisteix el portaveu socialista, qui exigirà “explicacions” en el pròxim ple de l’Ajuntament de Santa Eulària.

Comments are closed