El PSOE de Santa Eulària denuncia la brutor i les males olors de la desembocadura del riu i sa Font d’en Lluna

El Grup Socialista de Santa Eulària exigeix que l’ajuntament prengui “mesures immediates” per abordar la preocupant situació en què es troben la desembocadura del riu i sa Font d’en Lluna. Actualment, “presenten un estat lamentable de males olors, brutor i aigua visiblement deteriorada”, com denuncia el portaveu socialista, Ramón Roca. Diversos vesins del municipi s’han posat en contacte amb el PSOE de Santa Eulària i, “com hem pogut verificar, la situació és crítica, tant a la desembocadura com a sa Font d’en Lluna, amb un estat de total abandonament”.

A la desembocadura del riu, l’acumulació d’arena i posidònia a causa d’un fort temporal fa unes setmanes ha exacerbat les males olors, ja que l’aigua no es renova adequadament i ha adquirit una coloració blanquinosa i una olor desagradable. Les pluges també han provocat la inundació de quantitats significatives d’aigua no tractada a la mar, presumiblement a causa d’un mal funcionament de la bomba impulsora de la depuradora d’Abaqua, com es pot apreciar a les imatges, on es poden veure restes d’aigües residuals.

D’altra banda, les restes de posidònia que han estat acumulant-se tot l’estiu a sa Font d’en Lluna emeten una olor insuportable en aquesta àrea, que és habitat per ànecs i visitada sobretot per famílies amb nens petits. Aquestes males olors i la falta d’higiene, que s’han intensificat a causa de les altes temperatures de l’estiu, no han estat abordades per l’ajuntament durant tota la temporada estival.

A més a més, la bomba d’aigua que solia crear una imatge idíl·lica de sa Font d’en Lluna ha estat inoperativa durant tot l’estiu, la qual cosa ha contribuït a fer que l’aigua quedi estancada i adquireixi una coloració blanca, gairebé secant completament el lloc i obligant els ànecs a abandonar-lo.

El Grup Municipal Socialista exigeix a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, del Partit Popular, que prengui mesures immediates per retirar la posidònia acumulada, netejar l’arena acumulada a la desembocadura del riu, reparar la bomba que gestiona l’aigua a sa Font d’en Lluna i proporcionar informació clara sobre si Abaqua ja ha solucionat el problema de la bomba per prevenir futurs abocaments d’aigües residuals a la desembocadura del riu.

“Defensar el riu de Santa Eulària no és només una qüestió de consignes com les vistes en la campanya “Som Riu” de l’ajuntament fa uns anys. Defensar el riu significa cuidar-lo i mantenir-lo en òptimes condicions perquè els habitants del municipi, així com els de la resta de l’illa i els turistes, puguin gaudir-ne sense rebre una imatge negativa com la que es projecta actualment”, explica Ramón Roca.

El Departament de Medi Ambient de l’ajuntament “s’ha vist superat” en diversos àmbits. “Ni el jardí vertical funciona adequadament, ni s’ha adjudicat encara el contracte de recollida de residus i neteja viària”.

El retard en l’adjudicació dels treballs de desbrossament de les voreres dels camins asfaltats, que han estat sense fer durant tot l’estiu, “ha creat un alt risc d’incendis”, denuncia el portaveu del PSOE, especialment en un context d’onades de calor continuades causades per l’escalfament global. A més a més, les queixes recurrents dels grups animalistes sobre la gestió dels serveis de recollida, acollida i adopció d’animals necessiten una resposta immediata i efectiva.

El Grup Socialista insta l’Ajuntament de Santa Eulària “a prendre accions concretes i immediates per abordar aquestes qüestions crítiques i garantir un entorn més saludable i segur per als nostres ciutadans i visitants”.

Comments are closed