El PSOE de Santa Eulària denuncia la falta de transparència del nou equip de govern de l’ajuntament

El PSOE de Santa Eulària des Riu denuncia la “falta de transparència” del nou equip de govern de l’ajuntament, liderat per l’alcaldessa Carmen Ferrer. Una situació que havia estat habitual per part del Partit Popular amb Vicent Marí i que ara continua igual en la nova etapa. El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, ha advertit que “quan fa ja més tres mesos que va prendre possessió el nou equip de govern del PP a Santa Eulària, tot segueix igual que en anteriors legislatures, amb una falta de transparència patent”.

D’una banda, la informació del web municipal no està actualitzada i no s’hi pengen les corresponents actes de la junta de govern local, òrgan que, segons va informar l’alcaldessa, es reuniria mensualment. Curiosament, al web de l’ajuntament, la pàgina que parla de la junta de govern local es troba en construcció des de fa molt de temps i ni tan sols es poden consultar les actes anteriors.

Així mateix, com denuncia el portaveu socialista, també acumula retard a l’hora de fer arribar les actes de la junta als grups de l’oposició, a pesar que són documents fonamentals per desenvolupar la feina d’oposició. “La darrera acta que ens consta és del passat dia 4 de juliol”, ha denunciat ‘Benet’.

El mateix cas és aplicable a les actes de Ple, que només s’envien el dia en què es convoca la nova sessió. Actes que tampoc estan al dia a la web municipal, cosa que fa que els ciutadans que vulguin no poden estar informats d’aquells assumptes tractats al Ple.

Tampoc està actualitzada la pàgina relativa a informació comptable i pressupostària, on la darrera resolució que hi consta data del passat 4 de maig, quan encara era alcalde en Vicent Marí.

“És lamentable la manca de transparència quant a informació de despeses dels mateixos regidors o de la mateixa alcaldessa, que no figura per cap dels apartats de la web, quan és una dada important que conegui tota la ciutadania”, ha dit ‘Benet’, qui també reclama que tant l’alcaldessa com els regidors tenguin agendes públiques que pengin al web perquè tothom conegui quina és la tasca diària dels nostres governants.

“És curiós que només figuri l’agenda de l’alcaldessa a la web municipal, amb unes mínimes anotacions just per complir la papereta”, ha criticat el portaveu socialista.

Per un altre costat i el que Benet considera més greu, és el retard amb el lliurament de la informació o documentació que els regidors tenen dret a disposar i que encara que se sol·licita per escrit, tarden molt de temps en entregar. Casos en què la normativa marca dies de termini perquè contestin, arriben a tardar mesos a donar una resposta a les demandes de l’oposició.

“Per desgràcia, l’alcaldessa Carmen Ferrer ha heretat els mals hàbits existents a aquest ajuntament, en aquestos primers tres mesos no hem vist cap millor en qüestions de transparència”, ha dit.

El grup municipal socialista de Santa Eulària denuncia que el dia d’avui són molts els escrits que tenen pendents i encara que s’han reclamat una vegada i una altra, fins i tot en sessió del ple, l’alcaldessa segueix incomplint la llei quant a donar informació i documentació als grups municipals de l’oposició.

Comments are closed