El PSOE de Santa Eulària denuncia un nou abandonament del barri de Can Negre i reclama a Carmen Ferrer que acabi en 2024 les millores previstes

El PSOE de Santa Eulària des Riu denuncia la paràlisi de les actuacions de millora del barri de Can Negre, ja que només s’ha executat la primera de les tres fases previstes, mentre que la resta d’actuacions han quedat “dins un calaix”. A través d’una moció, el grup Socialista reclama a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, “que reprengui de forma immediata les obres i millores compromeses i estiguin acabades en 2024”. Així ho ha anunciat el portaveu socialista, Ramón Roca, qui lamenta que el PP “torna a abandonar el barri de Can Negre”.

El grup socialista ha rebut queixes de vesins residents de la zona respecte a la il·luminació i seguretat (pels diversos robatoris que han ocorregut al darrer mes), velocitat excessiva dels vehicles, la neteja o pel mal manteniment dels elements de senyalització i d’il·luminació, amb senyals trencades o fanals caiguts que no han estat restituïdes. L’Ajuntament va fer net als carrers de Can Negre amb màquines just abans de les eleccions i desde llavors no hi ha tornat.

El grup socialista considera que aquestes millores “són imprescindibles per donar seguretat al veïnat i zona industrial i per a dignificar un barri a on els vesins fa molts d’anys que esperen les millores que el barri i zona industrial necessiten”.

El PSOE reclama, concretament, millorar la senyalització, il·luminació, la neteja i la seguretat de Can Negre, avaluant la possible instal·lació de càmeres de seguretat; manteniment dels elements de senyalització vertical i d’il·luminació; limitar la velocitat dels vehicles als carrers del barri, especialment a aquells recentment remodelats; neteja del barri amb els mitjans i la periodicitat suficient; eliminar l’assentament que hi ha al costat de la rotonda que dona accés al carrer Riu Duero; i una solució definitiva a l’accés al carrer Riu Duero des de la ronda per fer-lo més ample i segur.

Fa més de tres anys, el juliol de 2020, el grup municipal socialista va reclamar executar “un pla integral de millora i neteja del barri de Can Negre”. En aquesta proposta, es recollien les diferents denúncies i peticions de millora que diferents vesins i treballadors de la zona ens van fer arribar relacionades amb l’estat d’abandonament en què es trobava Can Negre.

Les propostes d’acord es varen aprovar per unanimitat al Ple de Santa Eulària, que va acordar posar en marxa un pla de millora i neteja del barri de Can Negre, iniciar els procediments per garantir un bon accés segur i ample cap a la ronda de la carretera de Sant Antoni, des del carrer Riu Duero, i començar els procediments oportuns per al desmantellament de l’assentament il·legal que hi havia al terreny situat al costat de la ronda de la carretera de Sant Antoni.

Posteriorment, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu va anunciar un projecte d’actuació dividit en tres fases. El 12 de setembre de 2021, l’ajuntament va iniciar les obres de millora del barri de Can Negre, en concret, s’iniciava la primera fase que comprenia els carrers Riu Xúquer i Riu Duero i que millorava la seguretat, la mobilitat, l’eficiència energètica i els serveis generals del polígon i la zona residencial dels carrers mencionats. Les obres van tenir una durada de poc més de quatre mesos i un preu de licitació de 477.365,6 euros.

No va ser fins al dimecres 1 de febrer de 2023 que es va presentar la segona fase de les obres de millora a on l’alcaldessa de Santa Eulària, Carmen Ferrer, va informar els vesins que després de l’estiu s’iniciarien les obres.

Finalment, després de les eleccions del 28 de maig, van ficar a un calaix el projecte de segona fase i avui dia encara no se sap res del compromís d’inici d’aquestes importants obres de millora d’un barri que fins fa tres anys havia patit un abandonament total per part dels governants del Partit Popular.

“Passades les eleccions, el PP de Santa Eulària ha tornat a abandonar els vesins i empreses de Can Negre”, lamenta Ramón Roca, qui en el pròxim Ple reclamarà la represa de les actuacions de millora.

Comments are closed