El PSOE de Santa Eulària exigeix ​​que les obres de l’estació d’autobusos s’iniciïn “quant abans”, després d’una altra temporada turística amb unes infraestructures de transport públic “lamentables”

El grup municipal Socialista de Santa Eulària des Riu exigeix ​​que les obres de l’estació d’autobusos s’iniciïn “quant abans”, després d’una altra temporada turística en què “hem continuat amb unes infraestructures de transport públic lamentables”, tant per l’estat de les actuals parades, com la manca de moltes a diferents punts del municipi. Així ho ha manifestat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, que recorda que, a aquesta situació inadmissible, se li afegeix “un servei públic d’autobusos competència del Consell Insular de Vicent Marí que està molt lluny del que demanen i els necessiten. ciutadans i ciutadanes de la nostra illa en general i del nostre municipi en particular”.

Un Vicent Marí que, quan era l’alcalde, “deia que volia que l’estació d’autobusos de Santa Eulària es començàs com més prompte”, recorda ‘Benet’, i que reclamava que “era el Consell Insular, com a responsable del transport públic, el que havia de finançar l’estació d’autobusos”. El mateix Vicent Marí que, ara al Consell Insular, “no només no ha contemplat l’estació d’autobusos al Pla de Transports, sinó que tampoc no l’ha incorporat als pressupostos”, malgrat les ajudes rebudes i la possibilitat de poder utilitzar els romanents de la institució insular.

I tot això davant la “inacció i la manca de reivindicació de l’alcaldessa Carmen Ferrer, “submisa a la gestió del Vicent Marí al Consell Insular i als interessos del seu partit”. “L’alcaldessa és un llast que està perjudicant enormement el municipi i mostra una falta absoluta de voluntat política per resoldre un problema que s’arrossega des de fa massa anys, demostrant una vegada més que no està a l’alçada de les circumstàncies”, critica el portaveu socialista.

El grup municipal del PSOE de l’ajuntament denuncia, no només la “deixadesa i la desídia” de l’equip de Govern del PP amb tot allò relacionat amb l’estació d’autobusos de Santa Eulària, sinó també l’estat “lamentable i tercermundista de les parades d’autobusos del municipi”.

“No entenem que no es prenguin cartes a l’assumpte i s’assumeixin o es facin assumir les responsabilitats pertinents perquè Santa Eulària tingui l’estació d’autobusos que es mereix i les parades d’autobusos del nostre municipi disposin dels mínims exigits”.

Per aquests motius, ‘Benet’ reclama a l’executiu solucions “urgents”. “No podem continuar permetent que aquesta sigui la fotografia que s’emportin els turistes quan ens visiten ni la situació que hagin de suportar treballadors, estudiants i usuaris en general a l’hora de desplaçar-se cada dia”. “Estam a punt d´iniciar una nova temporada d´hivern amb un programa d´Imserso que suposarà una vegada més que els nostres visitants hagin d´esperar a la intempèrie, per no disposar de les corresponents instal·lacions de transport en zones turístiques tan importants com Es Canar, Cala Llonga o el mateix centre de Santa Eulària”, explica ‘Benet’.

El PSOE denuncia que moltes parades del municipi de Santa Eulària no tenen uns mínims de seguretat i confort per a les persones usuàries. Altres no compten amb la senyalització adequada i no tenen informació o aquesta no està actualitzada. Marquesines trencades i pintades a les diferents parades, en algunes fins i tot, una cadira de plàstic substitueix les pròpies marquesines. També hi ha parades ubicades a punts crítics per a la seguretat tant de la circulació de vehicles com dels vianants que fan impossible que els autobusos puguin aturar-se sense interrompre la circulació dels altres vehicles.

En altres com a la parada des Canar les perilloses maniobres que es veuen obligats a realitzar els conductors dels autobusos, posen en risc la seva seguretat, la dels usuaris i vianants. “És una vergonya la situació d’inseguretat i incomoditat que afecta els usuaris de la parada de bus des Canar, que segueix sense condicionar-se, tot i que el 2016 el ple aprovarà per majoria una iniciativa del grup socialista sobre la necessitat de portar a terme una actuació urgent de millora”, ha manifestat el portaveu del PSOE.

“És un contrasentit i un despropòsit absolut que les administracions públiques estiguin fent un esforç, promovent i conscienciant de l’ús del transport públic i incentivant-lo amb mesures perquè la ciutadania pugui desplaçar-se i acudir a la feina, als estudis, als centres sanitaris, etc, en transport públic, i ajudar així mateix intentar pal·liar la complicada situació social i econòmica que viuen les famílies, i que, tanmateix, al municipi de Santa Eulària els usuaris hagin d’esperar l’autobús en unes condicions tercermundistes, en parades sense marquesina, mal senyalitzades, sense informació, poc segures i perilloses en alguns casos i havent de suportar les inclemències del temps de manera estoica. Onades de calor a l’estiu i la pluja a l’hivern.”

Comments are closed