El PSOE de Santa Eulària exigeix a Carmen Ferrer la retirada immediata del “concurs fet a mida” per a la gestió dels espais culturals per 1,2 milions d’euros, ja que és “un cas palmari del clientelisme del PP”.

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu exigeix a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, la retirada immediata del “concurs fet a mida” que el PP ha fet per a la gestió dels espais culturals municipals, que suposarà un lucratiu contracte d’1.217.261 euros per dos anys d’execució. El portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’, ha presentat recurs davant del Tribunal Administratiu, ja que “són clarament uns plecs fets a mida per beneficiar una determinada empresa” i “incompleixen la Llei de contractes del sector públic”.

El PSOE considera un “escàndol” els plecs del concurs per a la gestió dels espais culturals Teatre Espanya, Centre Cultural de Jesús, Centre d’interpretació des Riu de Santa Eulària i Ca n’Andreu des Trull. “Per acabar les irregularitats dels actuals contractes a dit, fan una irregularitat una igual o pitjor, com és muntar un concurs públic amb noms i llinatges”, ha denunciat el portaveu socialista.

Vicent ‘Benet’ considera que “ens trobam davant d’un cas palmari del clientelisme i magarrufes amb què actua del Partit Popular de Santa Eulària”, unes pràctiques que “va instaurar Vicent Marí durant tots els seus mandats com a alcalde i que ara continuen amb Carmen Ferrer”. Recordem que l’actual empresa gestora dels espais culturals de Jesús i Teatre Espanya ho fa sense contracte i ha facturat més d’un milió d’euros en els últims anys. És la mateixa empresa, amb vincles amb el PP de Santa Eulària, a qui Vicent Marí, ja com a president del Consell Insular, va adjudicar per 250.000 euros, de forma irregular, el vídeo ‘La vida islados’, el que ha provocat la seua imputació judicial per presumpta corrupció.

El PSOE demana la suspensió del concurs per a la gestió dels espais cultural de Santa Eulària i l’elaboració d’un nou procediment “amb totes les garanties que exigeix la llei”, per tal “que totes les empreses, petites i mitjanes, hi puguin accedir en igualtat de condicions i que es faci per lots, de manera que doni més opcions a totes”.

En el seu recurs davant del Tribunal Administratiu, el PSOE argumenta que s’han produït irregularitats en la confecció dels plecs de la licitació per la no divisió en lots de la prestació dels serveis, sense existir les causes que ho permetrien i incomplint així el que estableix l’article 99.3 de la Llei de contractes. En la documentació de l’expedient, l’informe municipal es refereix als costos econòmics i a altres qüestions subjectives, a pesar que la Llei de contractes estableix clarament que la no divisió per lots només es pot justificar per raons de limitació de la competència o perquè suposi dificultats per a la seua execució.

A part dels arguments tècnics del recurs, Vicent ‘Benet’ també critica que la solvència que es demana discrimina a altres empreses gestores d’espais culturals d’inferior volum d’ingressos. El portaveu del PSOE també adverteix que en l’expedient hi ha un informe econòmic financer de l’empresa pública EMSER XXI, a pesar que qui contracta és l’ajuntament, i que estableix la subrogació del personal de l’empresa privada que actualment presta els serveis del Centre Cultural de Jesús i Teatre Espanya, quan aquestes feines s’estan realitzant sense cap contracte.

Comments are closed