El PSOE de Santa Eulària exigeix a Carmen Ferrer que faci complir el decret de prohibició d’obres molestes durant l’estiu

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu exigeix a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, que faci complir el decret de prohibició d’obres durant l’estiu, que va entrar en vigor des d’aquesta setmana per l’increment de l’activitat turística. Vesins i turistes del centre de Santa Eulària s’estan queixant de diverses obres que continuen en marxa, a pesar de la prohibició, i que provoquen remors i pols. Concretament, aquests treballs s’estan produint en els carrers del Sol i de s’Església, al costat d’un hotel i de les parades d’autobús del poble.

El portaveu del grup PSOE, Vicent Torres ‘Benet’ exigeix a l’alcaldessa “que faci complir les ordenances municipals”, ja que “els turistes que visiten Santa Eulària busquen descans i tranquil·litat, i no obres molestes al costat del seu hotel o quan baixen de l’autobús”. A part d’aquestes obres detectades al centre, Vicent ‘Benet’ exigeix a l’ajuntament “que faci un repàs per tot el municipi, per assegurar que es compleix la paralització de totes les obres molestes”.

La suspensió abasta “els treballs d’estructures, els tancaments de façanes, moviments de terres i els treballs en interiors que suposin la utilització de maquinària o estris que produeixin remors o molèsties a l’exterior”. Les obres detectades al centre de Santa Eulària “incompleixen clarament la suspensió que estableix l’ordenança”, explica ‘Benet’.

El passat 25 de març, amb el suport del grup Socialista, el Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària va aprovar deixar en suspens l’ordenança de paralització d’obres molestes a l’estiu, atès que la pandèmia estava retardant la reobertura del turisme i que, en aquells moments, era més convenient permetre l’activitat de la construcció per mantenir els llocs de feina.

No obstant això, el mateix acord establia que, si les condicions d’arribada de turistes canviaven i aquesta augmentava, es podria adoptar mesures correctives. És per això que el passat dia 12 de juliol l’ajuntament va decretar la paralització de les obres, que va entrar en vigor a partir del 16 de juliol i que estarà vigent fins al 15 de setembre, i que “ara l’alcaldessa no és capaç de fer complir”, ha lamentat el portaveu del PSOE.

Comments are closed