El PSOE de Santa Eulària exigeix al PP explicacions per la degradació del paviment del passeig de s’Alamera i de la plaça d’Espanya. Un “bunyol” de projecte que ha provocat nombrosos problemes i que està obligant a contínues reparacions.

El grup Socialista de Santa Eulària des Riu exigeix explicacions al PP per la degradació del paviment del passeig de s’Alamera i de la plaça d’Espanya, inaugurat fa només 10 anys per l’anterior alcalde, Vicent Marí. El projecte “estrella” del PP de reconversió del centre urbà de Santa Eulària ha acabat sent “un autèntic desastre”, com lamenta el portaveu del PSOE, Ramón Roca, per culpa d’un paviment que s’ha degradat en molt poc temps, el que està obligant a nombroses reparacions, a part d’altres problemes com la perillositat de la convivència entre vehicles i vianants o problemes de visibilitat que han provocat accidents de caigudes de persones en terra.

El PSOE ha registrat una moció de control per al pròxim Ple de Santa Eulària perquè l’alcaldessa, Carmen Ferrer, doni explicacions a la ciutadania per aquest “bunyol” de projecte.

Com explica Ramón Roca, des de la inauguració de les reformes d’aquestes dues zones emblemàtiques del poble de Santa Eulària, tot han estat problemes. Començant amb el “piano de colors” de la font, que va durar en funcionament “entre poc i res” i que ha quedat com un element que “ningú sap que hi pinta encara allà”. Va continuar amb la creació de zona de vianants, un “miratge” que va durar el temps que els taxistes es van adonar de tota la volta que havien de fer dins del poble per anar cap a determinats llocs de l’illa. “Ja que deixaven passar els taxistes, es va donar barra lliure i tothom va poder passar, provocant diàriament situacions perilloses amb els vianants”.

A més a més, els cubs que hi ha en terra, del mateix material del sòl del passeig, i que es troben posats al llarg de la plaça d’Espanya i de s’Alamera, varen provocar un seguit d’accidents de persones, ja que no es veien, el que va obligar l’ajuntament a instal·lar-hi unes peces de fusta d’un altre color per fer-los més visibles i evitar més caigudes.

Com a colofó, explica el portaveu socialista, “amb la instal·lació del sòl es va saber que les dilatacions entre les rajoles no estaven ben fetes, el que ha provocat que amb la calor i el fred es provoquin contínuament aixecaments d’aquests, amb les consegüents reparacions que això ha suposat des d’ara fa 10 anys”.

A més a més, el pas continu de vehicles o simplement de trànsit de persones ha provocat un desgast del material emprat per la plaça i el passeig, no tan sols de les zones de trànsit de vehicles, sinó per tota la superfície, tot això ha generat despeses incalculables per les arques municipals.

Per tal de reparar-ho, ja són dos tipus de rajoles les utilitzades per reposar les que s’han fet malbé, totes aquestes petites o mitjanes reformes es fan sempre amb contractes menors que escapen als processos oberts, públics, de lliure concurrència i transparents i que, ni han solucionat ni solucionen els problemes de desgast que pateix tot el paviment instal·lat. Ara, fins i tot s’estan arreglant els forats amb pegots de ciment o simplement fonamentant amplis espais de terrasses d’algun bar.

Entre altres qüestions, el portaveu del PSOE reclamarà en el Ple que s’expliqui quin va ser el pressupost de licitació, tant de la Plaça Espanya, com del Passeig de s’Alamera, quin va ser el preu d’adjudicació i, finalment, què es va acabar pagant per a la realització de les obres.

També demanarà que s’expliqui el cost total de les peces de fusta instal·lades posteriorment damunt dels cubs, així com de la resta d’obres que s’han hagut de fer per reparar el paviment. El PSOE reclama igualment que s’aclareixi per quin motiu s’han utilitzat tres nous paviments diferents per substituir els que estan malbé i si el PP considera que va ser una bona decisió la utilització de pedra calcària per a fer el sòl.

Finalment, el grup socialista demanarà a l’alcaldessa si considera que va ser una decisió correcta la reversió de la zona de vianants, per on inicialment només deixava passar als serveis d’emergència i de subministrament, per posteriorment permetre el pas a la resta de vehicles, vist el deteriorament que ha causat en el paviment.

Comments are closed