El PSOE de Santa Eulària proposa mesures per fer un municipi lliure de plàstics

El grup Socialista de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha registrat una moció per demanar un seguit de propostes encaminades a fer un municipi lliure de plàstics, avançant en tot allò que estableix la llei pionera aprovada pel govern progressista de Balears, la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de Residus i Sòls Contaminats, una de les lleis més innovadores i ambicioses de tota Europa. “Volem que Santa Eulària sigui un exemple quant a l’eliminació de residus, avançant cap a un municipi amb consciència mediambiental i lliure de plàstics”, ha explicat el portaveu socialista, Vicent Torres ‘Benet’.

“Al nostre municipi se celebren nombrosos esdeveniments patrocinats per l’ajuntament on es fa ús, moltes vegades un abús, de gots, plats i coberts de plàstic no reutilitzables ni reciclables, una pràctica que hem d’eliminar”, ha dit ‘Benet.

La moció demana a l’Ajuntament de Santa Eulària “realitzar totes aquelles actuacions necessàries per implantar la seducció de residus a tot el municipi i impulsar l’ús de materials i eines reciclables, reutilitzables i ecològiques”. També es proposa “instaurar les mesures necessàries perquè en tots els esdeveniments esportius, lúdics, educatius, culturals, etc. als quals dóna suport i/o patrocini, s’utilitzin materials reciclables i ecològics i es limiti l’ús d’envasos i estris d’un sol ús”.

El PSOE també demana engegar campanyes de conscienciació entre els vesins i les vesines del municipi de Santa Eulària “per a millorar la reutilització i la supressió del consum dels anomenats “monodosi” o “d’un sol ús”, així com la implantació de sistemes de recuperació d’envasos i la reducció de la producció de residus no reciclables”.

Es tracta de mesures per eliminar residus que el PSOE vol fer arribar, en primer lloc, a les mateixes instal·lacions municipals, no distribuint begudes d’un sol ús en edificis í instal·lacions de l’ajuntament”, instal·lant i mantenint operatives fonts d’aigua potable en condicions que garanteixin la higiene i la seguretat alimentària”.

Finalment, el grup Socialista demana a l’Ajuntament subministrar gots i envasos reutilitzables o compostables perquè el consum de begudes dins de totes les instal·lacions i edificis de l’Ajuntament es faci sense generar residus contaminants i no biodegradables.

Comments are closed