El PSOE de Santa Eulària proposa un pacte local per actuar contra els trastorns de conducta alimentària

El grup PSOE de Santa Eulària des Riu proposa a l’ajuntament un pacte local per a la prevenció, detecció i accions per reduir els trastorns de conducta alimentària (TCA). A través d’una proposta que es presentarà al pròxim Ple, el grup Socialista proposarà un pacte “polític i social” per poder fer actuacions de caràcter integral i transversal per reduir l’impacte dels TCA al municipi.

Segons el portaveu del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, els TCA “són una malaltia mental que afecta a tota la població, però de manera molt marcada entre el jovent”. De fet, la major part dels casos d’anorèxia i bulímia, es donen en dones de 15 a 29 anys. “Aquest tipus de trastorns són, moltes vegades difícils de detectar, tractar i generen una angoixa important, especialment entre els familiars d’aquells que les pateixen. A més, la seva tendència a la cronificació és especialment elevada”.

El portaveu socialista alerta que “la COVID-19 i les mesures de restricció de mobilitat que es varen d’haver d’imposar ha generat un creixement més que important de problemes de salut mental i, especialment de TCA”, generant un problema de salut que “de cap manera s’ha d’obviar i en la solució del qual tothom ha de participar per no ser únicament de caràcter mèdic, sinó també de caràcter relacional i social”.

És per això que el PSOE demana a l’ajuntament el compromís de “crear un grup de treball per a la lluita contra els TCA format per agents polítics, socials, educatius, sanitaris i entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental, per fer una anàlisi de la situació d’aquests trastorns al municipi i establir i prioritzar les actuacions que per part de l’Ajuntament es puguin dur endavant”.

El grup Socialista també proposa implementar a Santa Eulària, de manera “immediata”, una campanya formativa i informativa destinada, específicament als joves del municipi, per aturar el creixement de casos de TCA entre les i els ciutadans del municipi”.

Comments are closed