El PSOE de Santa Eulària reclama a Carmen Ferrer el control de les colònies de gats i el compliment de la petició socialista d’un parc caní a Jesús.

El grup Socialista de Santa Eulària des Riu reclama a l’ajuntament diverses mesures en favor del benestar dels animals al municipi. D’una banda, el control de les colònies de gats que hi ha al municipi, tal com obliga la nova Llei de benestar dels animals i, de l’altra, el compliment de la proposta socialista, aprovada fa dos anys en el Ple de l’ajuntament, de creació d’un parc caní al poble de Jesús.

El PSOE demana a l’Ajuntament de Santa Eulària l’aplicació de la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals, que obliga, entre altres qüestions, a implementar de manera efectiva una gestió de les colònies felines amb mètodes no letals, com és el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn), per pal·liar la proliferació de gats al carrer i de colònies d’aquests felins.

El portaveu del PSOE a Santa Eulària, Ramón Roca, demana a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, “que es preocupi d’un problema que afecta tot el municipi”, com és la proliferació de colònies felines i “que compleixi amb les obligacions que estableix la Llei de benestar animal”, la qual “requereix a l’administració local que actuï”. 

El PSOE demana l’elaboració de programes de gestió de colònies felines a Santa Eulària, identificar mitjançant microxip els gats de carrer i garantir que els centres públics de protecció animal comptin amb programes de voluntariat i col·laboració amb entitats de protecció animal. 

Ramón Roca recorda que la Llei de benestar animal contempla “el reconeixement i la protecció de la dignitat dels animals per part de la societat” i “el nostre comportament cap a ells com a éssers vius dins del nostre entorn de convivència”.

D’altra banda, Ramón Roca recorda el Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària va aprovar el 14 de desembre de 2021 una moció del grup Socialista per a l’habilitació d’un espai destinat a parc caní al poble de Jesús. Dos anys després, no se sap res d’aquesta iniciativa del PSOE, que l’equip de govern municipal es va comprometre a fer realitat. 

“Esperem que el PP no vulgui incomplir el compromís aprovat en el Ple de construir un parc caní a Jesús”, ha advertit el portaveu socialista a Santa Eulària. “El poble de Jesús, que està en continu creixement, necessita augmentar i millorar els serveis públics, i un d’ells és la necessitat d’un espai destinat als animals de companyia”. 

En el pròxim ple de l’ajuntament, el grup Socialista demanarà a l’equip de govern municipal explicacions sobre el projecte de parc caní, si preveu la construcció a curt termini, com contemplava la moció aprovada el 2021, quines ubicacions planteja i quins són els terminis per fer-ho realitat. 

Comments are closed