El PSOE de Santa Eulària sol·licita els expedients sancionadors oberts per l’Ajuntament a l’hotel Marriott per les obres que continuen durant la temporada estival.

El Grup Municipal Socialista, davant les nombroses queixes veïnals, ha sol·licitat els expedients suposadament sancionadors que ha obert l’ajuntament de Santa Eulària per les obres de reforma de l’antic hotel Orquídia.

L’ajuntament, a través de diversos comunicats, ha anunciat haver obert diferents expedients sancionadors contra aquest establiment que es troba en obres de reforma. Malgrat la vigència d’una ordenança municipal que, precisament, limita aquest tipus d’obres perquè no coincideixin amb l’arribada de turistes en època estival, en aquest establiment s’han mantingut les obres de reforma durant la temporada turística.

Així doncs, el passat 13 d’agost, a pesar que la mateixa regidora d’obres va informar oralment en el ple de la Corporació municipal que les obres en aquest hotel estaven paralitzades. Es van anunciar l’obertura d’expedients sancionadors per l’incompliment de l’ordenança municipal. Però es desconeix el nombre d’expedients oberts i la quantia en les sancions que aquests poden comportar i si es contempla la reiteració de l’incompliment de la norma que obliga a paralitzar les obres en zones turístiques durant l’època estival.

El Grup Municipal Socialista en el desenvolupament de la seva labor de seguiment i control de l’acció de govern, el passat 16 d’agost, va registrar una sol·licitud per a poder accedir a revisar els expedients sancionadors que s’havien anunciat. Passades 3 setmanes, vam seguir a l’espera de poder tenir accés a la informació i no s’ha donat cap mena de resposta a aquesta sol·licitud. Veiem novament com el nou equip de govern liderat per la Sra. Carmen Ferrer, segueix les mateixes pautes obscurantistes, retardant i impedint l’accés a la informació als grups de l’oposició que seguia el seu antecessor, el Sr. Vicente Marí.

Malgrat tot, les queixes dels veïns de la zona són freqüents i reiterades i les , les han fet arribar als regidors socialistes. Queixes que també es poden veure en les xarxes socials, on els veïns denuncien el soroll diari que es produeixen des de primera hora del matí, així com l’ocupació de les vies públiques al costat de l’hotel en obres, i l’ocupació d’un solar al costat del curs del rio de Santa Eulària qüestionant el tipus de permís que es disposa per a aquesta ocupació. Els veïns temen per la continuïtat d’aquestes obres en començar segones fases per a les reformes d’hotels annexos com és l’Hotel Riomar.

El portaveu socialista, Vicent Torres “Benet”, ha denunciat el fet que, existint una ordenança municipal vigent aprovada pel Ple de la corporació en data de 25 de setembre de 1990 (publicat en el butlletí oficial de la comunitat núm. 139 de 15/11/1999), que “paralitza” les obres en època turística, a més de l’ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions; ni l’actual alcaldessa del Partit Popular, Carmen Ferrer, ni l’anterior alcalde i avui president del Consell, Vicent Marí; han fet aplicació d’aquestes ordenances. Pel que, durant tota la temporada turística les obres han continuat, provocant molèsties per sorolls, així com possibles abocaments al mar en moments en què la platja es troba ocupada per residents i turistes.

“Benet” diu que podem estar davant un clar tracte de favor cap a una empresa en particular per no fer complir aquesta normativa. Aquesta situació podria suposar una falta molt greu per part de l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Eulària.

En la imatge adjunta, presa aquest dissabte 31 d’agost, es pot observar un abocament que arriba a la platja Riomar de Santa Eulària. D’aquest abocament es desconeix tant la procedència exacta com la seva composició. Pel que, segons tipologia d’aquest abocament, podria suposar un perill per a la salut dels banyistes de la zona.

El Grup Municipal Socialista denúncia la permissivitat de l’ajuntament i, si bé consideren que reformes tan importants com aquesta suposaran una important millora de l’oferta turística de la zona del poble de Santa Eulària; existeixen unes ordenances que cal complir i no es poden prevaler els interessos particulars sobre els generals com són el descans de residents i visitants i l’oferir una estada tranquil·la i sense molèsties durant els moments de major afluència turística.

Leave a Reply