El PSOE defensa els professionals i equips directius de la sanitat pública d’Eivissa front als atacs del PP: “Són excel·lents, amb una gran entrega, els agraïm i reconeixem l’esforç”, afirma la portaveu de la FSE, Pilar Costa.

El PSOE ha sortit en defensa dels professionals i equips directius de la sanitat pública d’Eivissa front als atacs del PP: “Són excel·lents, amb una gran entrega, els agraïm i reconeixem l’esforç”, ha manifestat la diputada autonòmica i portaveu de la Federació Socialista d’Eivissa, Pilar Costa, qui ha ofert una roda de premsa acompanyada de la secretària d’Organització i portaveu socialista la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears, Irantzu Fernández. “Des de la comprensió de la situació de persones que esperen una valoració o una operació, volem dir que la sanitat a Eivissa i Formentera té molt bona salut, que els professionals i els equips directius tenen tot el nostre suport, i que des del Partit Socialista sempre farem feina en positiu”.

Pilar Costa ha explicat que “en absolut tot és perfecte i no hi ha deficiències”, recordant que “venim de dos anys de pandèmia, que ha suposat un sobreesforç inimaginable i sense precedents per als professionals sanitaris i per a l’equip directiu de Can Misses, que té tot el nostre suport”. “Des del PSOE no permetrem que el PP vengui a tirar porqueria damunt la sanitat pública de la nostra illa”, ha advertit, “perquè això té un clar component ideològic de desprestigiar un dels serveis públics més valorats per la ciutadania”.

El “més greu”, segons Pilar Costa, és que “la persona i el partit que demanen dimissions són els que varen acomiadar 1.400 sanitaris a les Balears entre 2011 i 2015”, amb l’actual portaveu del PP, Antoni Costa, com a director general de Pressupostos del Govern de José Ramón Bauzá. Es tracta de “qui va fer les majors retallades de la història de la sanitat balear”.

La portaveu socialista de Salut, Irantzu Fernandez, ha demanat “s’imaginen que hagués passat si el PP hagués seguit governant? Quants de sanitaris més hauríem perdut? Com ens hauríem enfrontat a la pandèmia? Segurament com Madrid, que ha perdut 3 anys d’esperança de vida dels seus ciutadans”, ha dit la diputada, afirmant que “aquest no és el model que volem els socialistes”.

Irantzu Fernández ha explicat que “front a les polítiques de destrucció de la Sanitat Pública que impulsava el PP, aquest govern ha augmentat un 43.5% el capítol de personal, gairebé 235 milions d’euros”. Segons ha detallat, un increment del personal estatutari del Servei de salut de un 14.5%, més de 2.000 treballadors i treballadores en només 6 anys. Una pujada de l’import de la massa salarial de més de 150 milions d’euros i 85 milions d’euros per a millores retributives en 6 anys, “per a recuperar el drets que el PP els hi havien tret”.

Situació a Oncologia i llistes d’espera

Pilar Costa i Irantzu Fernández han volgut explicar la situació actual a l’Àrea de Salut: Respecte a Oncologia, aquest mes de maig s’incorpora una nova oncòloga provinent de Son Llàtzer que ha obtengut la plaça fixa després d’un concurs. S’ha fet indefinida una altra de les oncòlogues que hi en situació d’interinitat. Un tercer oncòleg que tenia una reducció de jornada al 50%, ha sol·licitat ampliar-la al 75%. A tot això hi hem de sumar que des de Son Llàtzer i Son Espases estan enviant oncòlegs tots els dies, això suposen dos més d’oncologia diaris, arribant a un total de 4,75 professionals passant consulta cada dia. El Pla estratègic fins el 2024 preveu que siguin cinc, per donar resposta a les necessitats derivades de l’increment de la població que registra la nostra illa.

El PSOE ha recordat allò que estableix el Pla Especial per a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera per al període 2022-2024, que suposarà una inversió de 50 milions d’euros en dos anys, “una de les inversions més potents que mai s’ha fet a l’àrea de salut de les Pitiüses”, i amb una incidència directa damunt les llistes d’espera.

El Pla preveu l’increment de la plantilla estructural amb 40 places noves (amb una inversió de 2,5 milions d’euros). 10 d’aquestes places es corresponen a infermeres, 20 a especialistes hospitalaris, i 9 a facultatius especialistes d’Atenció Primària.

A més, enguany es consolidarà els contractes de 105 professionals. Es tracta de contractes laborals que passaran a ser contractes interins. Es tracta de 46 professionals d’Atenció Primària, entre els quals hi ha 21 infermeres, 17 facultatius i un psicòleg clínic, entre d’altres. 59 contractes són per als Hospitals de Can Misses i de Formentera, entre els quals hi ha 24 infermeres, 11 auxiliars d’infermeria i 10 facultatius especialistes d’àrea, entre d’altres.

El contracte amb la Policlínica el Roser és per dos anys i suposa 13,9 milions d’euros. Es preveu que es puguin derivar durant aquestos dos primers anys més de 8.000 actes mèdics que actualment són a les llistes d’espera.

Amb aquesta col·laboració la Conselleria de Salut i Consum pretén reforçar l’oferta sanitària en especialitats mèdiques que es caracteritzen per una demanda elevada, com són cardiologia, traumatologia, cirurgia ortopèdica, cirurgia general i oftalmologia.

A principis d’abril es va iniciar el procés de derivació de pacients: Exactament 2.207 pacients de Traumatologia i Radiologia ja han estat derivats: van oferir primeres cites de Traumatologia a 444 persones, van contactar amb 240 persones per a ressonàncies magnètiques i amb 415 per a ecografies. Ara han ofert primeres cites amb la clínica privada a 1.117 pacients més de Traumatologia.

Salut continua treballant en la derivació de la resta d’especialitats per reduir la llista d’espera dins d’aquest pla de xoc anunciat i espera un impacte molt positiu en la reducció de les llistes d’espera.

A més, s’han consolidat 160 llocs de feina creats durant la pandèmia per fer front a la COVID-19. En els darrers dos anys a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera han consolidat plaça 108 infermeres i 23 comares que han superat una oposició.

Inversions en infraestructures sanitàries

Com han explicat, el Pla Especial preveu una inversió de 30 milions d’euros en infraestructures i tecnologia fins el 2024. Preveu reformar i actualitzar les infraestructures de l’Àrea de Salut i els instruments d’alta tecnologia:

Reforma de diferents àrees de l’edifici J (sales d’operacions, xarxa de pluvials, magatzem de Farmàcia i Unitat de Control de Gestió).

Reforma del bloc quirúrgic,

Un segons box d’aturades a Urgències.

Ampliació l’àrea de microbiologia i fertilitat.

Ampliació l’hostatgeria amb 10-12 habitacions.

Reforma de la Unitat bàsica de salut des Puig d’en Valls, el Centre de Salut Santa Eulària i el Centre de Salut Es Viver, pel valor total de 25 milions d’euros.

600.000 euros en alta tecnologia de diagnòstic per imatge. (Es comprarà i s’instal·larà un segon aparell TAC d’alta resolució)

Altres millores de caràcter energètic.

Balanç d’inversiones més destacades a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera durant aquestes dos legislatures progressistes:

Reconversió antic hospital Can Misses (5 milions d’euros).

Nou Centre de Salut Can Misses, operatiu des de març 2021.

Ampliació de la Unitat Bàsica de Cala de Bou i de l’equip mèdic i d’infermeria.

Nou servei d’hemodiàlisi a Formentera (350.000 euros). Obres ja en marxa, estaran enllestides en uns mesos.

Ampliació Unitat Bàsica de Jesús (120.000 euros).

Renovació del laboratori d’anàlisis clíniques.

Base del 061 a Formentera: Enguany, per primera vegada, el servei del 061 no acabarà a Formentera després de l’estiu. Ja s’oferirà de manera permanent a l’illa. (Més d’1 milió d’euros d’inversió)

Nous serveis i serveis que han crescut en aquestes dos legislatures progressistes:

En aquests anys s’han implantat serveis essencials que han reduït els trasllats a Mallorca i han millorat l’atenció al pacient oncològic.

Cirurgia Vascular: Posada en marxa a l’octubre del 201, ha realitzat més de 6.000 consultes i més de 1.000 intervencions quirúrgiques.

Cirurgia Plàstica: Posada en marxa el març del 2019, ha atès més de dos centenars de dones després de mastectomia i ha evitat més de mig centenar de trasllats a Mallorca.

Consulta de Micropigmentació de l’aureola/mugró després de mastectomia: Consulta d’infermeria que completa l’atenció de cirurgia plàstica per a pacients després de reconstrucció mamària. S’ha evitat el trasllat d’una vintena de dones a Mallorca per fer aquesta tècnica.

Secció de Biologia Molecular: Permet realitzar PCRs de patologies que abans s’havien d’enviar a Son Espases donant resposta immediata a malalties com tuberculosi, infeccions de transmissió sexual, pneumònia comunitària greus, meningitis, encefalitis, virus respiratori sincitial.

Nou servei d’hemodinàmica: Inaugurat a l’octubre del 2020, el nou servei està situat en un ampli espai de 210 m2 i acull una sala de recuperació de pacients, amb cinc llits, una sala d’examen, una sala tècnica, una sala de control i vestidors. S’han fet més de 400 diagnòstics.

Endocrinologia i Nutrició amplia el vostre equip: El 2019 el Servei d’Endocrinologia i Nutrició es va ampliar amb la incorporació de dos especialistes, després de marxar d’una de les endocrinòlogues. D’aquesta manera va passar de dos a comptar amb tres especialistes

5è oftalmòleg i 5è nefròleg: Els serveis d’Oftalmologia i Nefrologia també han vist reforçades les seves plantilles el 2021 i el 2022, respectivament. Tots dos serveis han passat de comptar amb quatre especialistes per servei a tenir-ne cinc cadascun. Ambdues incorporacions també s’han produït en plena pandèmia.

Deu intensivistes per a la UCI: Aquesta ampliació de la plantilla i la possibilitat de formació en l’especialitat de Medicina Intensiva, des del juliol passat any, han permès a la UCI augmentar la seva capacitat de resposta, i amb això estar millor preparat davant del possible augment de la demanda assistencial derivada de la pandèmia o altres situacions.

Nova consulta d’Atenció al suïcidi a Can Misses per a adults ia la Unitat de Salut Mental Infanto-Juvenil per a nens i adolescents: L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha posat en marxa un Programa d’Atenció i Prevenció del Suïcidi (APS) per tractar i fer un seguiment específic a persones que hagin intentat treure’s la vida o presentin risc de dur a terme un acte suïcida. La implementació d’aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la incorporació a finals de l’any 2020 d’una psicòloga clínica a l’equip de Salut Mental.

Nova consulta d’infermeria de ferides i ostomies: L’Àrea de Salut va posar en marxa aquesta nova consulta a finals de l’any 2020, cosa que ha permès millorar el seguiment i el control d’aquest tipus de pacients. Més d’un centenar de persones han estat ateses a aquesta nova consulta.

Nova Unitat de Millora Contínua i Seguretat del Pacient: A finals de l’any 2021, Àrea de Salut Pitiusa va inaugurar la nova unitat de Millora contínua i Seguretat del Pacient que neix de la fusió de dues unitats, la de Qualitat i la USP (Unitat de Seguretat del Pacient).

Nova consulta CAITS: La nova Consulta d’Atenció a les Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS), que es va crear a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera el juny del 2019, ha atès prop de 300 persones, des de la posada en marxa.

Nova consulta PrEP (Profilaxi prexposició): La nova Consulta PREP està en procés després de la formació de la infermera de la Consulta CAITS al dispositiu CAITS de Mallorca al desembre de 2021

Impuls a la cronicitat a Formentera: Amb el nou impuls al programa d’atenció a la cronicitat s’augmentaran les visites i el personal assignat al centre de Formentera, a més de reforçar la formació als professionals.

Urologia realitza intervencions quirúrgiques a l’Hospital de Formentera: El Servei d’Urologia de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va introduir el 2017 l’activitat quirúrgica a l’Hospital de Formentera. Es va tractar del primer servei quirúrgic que es traslladava a la pitiüsa meridional per fer intervencions i evitar així el desplaçament dels pacients i les molèsties derivades del trasllat. Des del 2017 ha fet més d’un centenar d’intervencions.

El Centre de Salut de Formentera incorpora un Optòmetra: Es va inaugurar el 2019 la consulta de cribratge d’agudesa visual al centre de salut de Formentera. Una consulta que està emmarcada dins del programa de Salut Infant adolescent del Servei de Salut, i que va adreçada a la població pediàtrica de 3 a 5 anys. Aquesta consulta evitarà el trasllat de més de 200 nens a l’any i té una freqüència mensual.

Digestiu amplia la cartera de serveis amb la CPRE: El Servei d’Aparell Digestiu de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, va afegir a la seva cartera de serveis a l’agost del 2018 la colangiopancreatografia retrògrada endoscòpica (CPRE), una intervenció per a la qual fins aleshores era necessària la derivació dels pacients als hospitals de referència, Son Espases i Son Llàtzer, i que des de llavors és possible fer a l’Hospital Can Misses. Des de llavors s’han evitat prop d’un centenar de trasllats a Mallorca.

Radioteràpia: Aquest servei es va posar en marxa el gener 2016. Aten uns 205-300 pacients cada any i evita uns 2.100 trasllats.

Comments are closed

El PSOE defiende a los profesionales y equipos directivos de la sanidad pública de Eivissa frente a los ataques del PP: “Son excelentes, con una gran entrega, les agradecemos y reconocemos el esfuerzo”, afirma la portavoz de la FSE, Pilar Costa .

El PSOE ha salido en defensa de los profesionales y equipos directivos de la sanidad pública de Eivissa frente a los ataques del PP: “Son excelentes, con una gran entrega, les agradecemos y reconocemos el esfuerzo”, ha manifestado la diputada autonómica y portavoz de la Federación Socialista de Eivissa, Pilar Costa, quien ha ofrecido una rueda de prensa acompañada de la secretaria de Organización y portavoz socialista la Comisión de Salud del Parlament de les Illes Balears, Irantzu Fernández. “Desde la comprensión de la situación de personas que esperan una valoración o una operación, queremos decir que la sanidad en Eivissa y Formentera tiene muy buena salud, que los profesionales y los equipos directivos tienen todo nuestro apoyo, y que desde el Partido Socialista siempre trabajaremos en positivo”.

Pilar Costa ha explicado que “en absoluto todo es perfecto y no hay deficiencias”, recordando que “venimos de dos años de pandemia, que ha supuesto un sobreesfuerzo inimaginable y sin precedentes para los profesionales sanitarios y para el equipo directivo de Can Misses, que tiene todo nuestro soporte”. “Desde el PSOE no permitiremos que el PP venda a tirar basura sobre la sanidad pública de nuestra isla”, ha advertido, “porque esto tiene un claro componente ideológico de desprestigiar uno de los servicios públicos más valorados por la ciudadanía”.

El “más grave”, según Pilar Costa, es que “la persona y el partido que piden dimisiones son los que despidieron a 1.400 sanitarios en Baleares entre 2011 y 2015”, con el actual portavoz del PP, Antoni Costa, como director general de Presupuestos del Gobierno de José Ramón Bauzá. Se trata de “quien hizo los mayores recortes de la historia de la sanidad balear”.

La portavoz socialista de Salud, Irantzu Fernandez, ha pedido “¿se imaginan que hubiera pasado si el PP hubiera seguido gobernando? ¿Cuántos sanitarios más habríamos perdido? ¿Cómo nos habríamos enfrentado a la pandemia? Seguramente como Madrid, que ha perdido 3 años de esperanza de vida de sus ciudadanos”, ha dicho la diputada, afirmando que “este no es el modelo que queremos los socialistas”.

Irantzu Fernández ha explicado que “frente a las políticas de destrucción de la Sanidad Pública que impulsaba el PP, este gobierno ha aumentado un 43.5% el capítulo de personal, casi 235 millones de euros”. Según detalló, un incremento del personal estatutario del Servicio de salud de un 14.5%, más de 2.000 trabajadores y trabajadoras en sólo 6 años. Una subida del importe de la masa salarial de más de 150 millones de euros y 85 millones de euros para mejoras retributivas en 6 años, “para recuperar los derechos que el PP les habían quitado”.

Situación en Oncología y listas de espera

Pilar Costa e Irantzu Fernández han querido explicar la situación actual en el Área de Salud: Respecto a Oncología, este mes de mayo se incorpora una nueva oncóloga proveniente de Son Llàtzer que ha obtenido la plaza fija después de un concurso. Se ha hecho indefinida otra de las oncólogas en situación de interinidad. Un tercer oncólogo que tenía una reducción de jornada al 50%, solicitó ampliarla al 75%. A todo esto debemos sumar que desde Son Llàtzer y Son Espases están enviando oncólogos todos los días, esto suponen dos más de oncología diarios, llegando a un total de 4,75 profesionales pasando consulta cada día. El Plan estratégico hasta 2024 prevé que sean cinco, para dar respuesta a las necesidades derivadas del incremento de la población que registra nuestra isla.

El PSOE ha recordado lo que establece el Plan Especial para el Área de Salud de Eivissa y Formentera para el período 2022-2024, que supondrá una inversión de 50 millones de euros en dos años, “una de las inversiones más potentes que nunca se ha hecho en el área de salud de las Pitiusas”, y con una incidencia directa sobre las listas de espera.

El Plan contempla el incremento de la plantilla estructural con 40 plazas nuevas (con una inversión de 2,5 millones de euros). 10 de estas plazas se corresponden a enfermeras, 20 a especialistas hospitalarios, y 9 a facultativos especialistas de Atención Primaria.

Además, este año se consolidarán los contratos de 105 profesionales. Se trata de contratos laborales que pasarán a ser contratos interinos. Se trata de 46 profesionales de Atención Primaria, entre los que se encuentran 21 enfermeras, 17 facultativos y un psicólogo clínico, entre otros. 59 contratos son para los Hospitales de Can Misses y de Formentera, entre los que se encuentran 24 enfermeras, 11 auxiliares de enfermería y 10 facultativos especialistas de área, entre otros.

El contrato con la Policlínica Roser es por dos años y supone 13,9 millones de euros. Se prevé que se puedan derivar durante estos dos primeros años más de 8.000 actos médicos que actualmente están en las listas de espera.

A principios de abril se inició el proceso de derivación de pacientes: Exactamente 2.207 pacientes de Traumatología y Radiología ya han sido derivados: ofrecieron primeras citas de Traumatología a 444 personas, contactaron con 240 personas para resonancias magnéticas y con 415 por en ecografías. Ahora han ofrecido primeras citas con la clínica privada a otros 1.117 pacientes de Traumatología.

Salud sigue trabajando en la derivación del resto de especialidades para reducir la lista de espera dentro de este plan de choque anunciado y espera un impacto muy positivo en la reducción de las listas de espera.

Además, se han consolidado 160 empleos creados durante la pandemia para hacer frente a la COVID-19. En los últimos dos años en el Área de Salud de Ibiza y Formentera han consolidado plaza 108 enfermeras y 23 matronas que han superado una oposición.

Inversiones en infraestructuras sanitarias

Como han explicado, el Plan Especial prevé una inversión de 30 millones de euros en infraestructuras y tecnología hasta 2024. Prevé reformar y actualizar las infraestructuras del Área de Salud y los instrumentos de alta tecnología:

Reforma de diferentes áreas del edificio J (salas de operaciones, red de pluviales, almacén de Farmacia y Unidad de Control de Gestión).

Reforma del bloque quirúrgico,

Un segundo box de paros en Urgencias.

Ampliación del área de microbiología y fertilidad.

Ampliación la hospedería con 10-12 habitaciones.

Reforma de la Unidad básica de salud de Es Puig d’en Valls, el Centro de Salud Santa Eulària y el Centro de Salud Es Viver, por el valor total de 25 millones de euros.

600.000 euros en alta tecnología de diagnóstico por imagen. (Se comprará y se instalará un segundo aparato TAC de alta resolución)

Otras mejoras de carácter energético.

Balance de inversiones más destacadas en el Área de Salud de Eivissa y Formentera durante estas dos legislaturas progresistas:

Reconversión antiguo hospital Can Misses (5 millones de euros).

Nuevo Centro de Salud Can Misses, operativo desde marzo 2021.

Ampliación de la Unidad Básica de Cala de Bou y del equipo médico y de enfermería.

Nuevo servicio de hemodiálisis en Formentera (350.000 euros). Obras ya en marcha, estarán terminadas en unos meses.

Ampliación Unidad Básica de Jesús (120.000 euros).

Renovación del laboratorio de análisis clínicos.

Base del 061 en Formentera: Este año, por primera vez, el servicio del 061 no terminará en Formentera después del verano. Ya se ofrecerá de forma permanente en la isla. (Más de 1 millón de euros de inversión)

Nuevos servicios y servicios que han crecido en estas dos legislaturas progresistas:

En estos años se han implantado servicios esenciales que han reducido sus traslados a Mallorca y han mejorado la atención al paciente oncológico.

Cirugía Vascular: Puesta en marcha en octubre de 201, ha realizado más de 6.000 consultas y más de 1.000 intervenciones quirúrgicas.

Cirugía Plástica: Puesta en marcha en marzo de 2019, ha atendido a más de dos cientos de mujeres después de mastectomía y ha evitado más de medio centenar de traslados a Mallorca.

Consulta de Micropigmentación de la aureola/pezón después de mastectomía: Consulta de enfermería que completa la atención de cirugía plástica para pacientes después de reconstrucción mamaria. Se ha evitado el traslado de una veintena de mujeres a Mallorca para realizar esta técnica.

Sección de Biología Molecular: Permite realizar PCRs de patologías que antes debían enviarse a Son Espases dando respuesta inmediata a enfermedades como tuberculosis, infecciones de transmisión sexual, neumonía comunitaria graves, meningitis, encefalitis, virus respiratorio sincitial.

Nuevo servicio de hemodinámica: Inaugurado en octubre de 2020, el nuevo servicio está situado en un amplio espacio de 210 m2 y acoge una sala de recuperación de pacientes, con cinco camas, una sala de examen, una sala técnica, una sala de control y vestuarios. Se han realizado más de 400 diagnósticos.

Endocrinología y Nutrición amplía su equipo: En 2019 el Servicio de Endocrinología y Nutrición se amplió con la incorporación de dos especialistas, después de irse de una de las endocrinólogas. De esta forma pasó de dos a contar con tres especialistas

5º oftalmólogo y 5º nefrólogo: Los servicios de Oftalmología y Nefrología también han visto reforzadas sus plantillas en 2021 y 2022, respectivamente. Ambos servicios han pasado de contar con cuatro especialistas por servicio a tener cinco cada uno. Ambas incorporaciones también se han producido en plena pandemia.

Diez intensivistas para la UCI: Esta ampliación de la plantilla y la posibilidad de formación en la especialidad de Medicina Intensiva, desde julio pasado año, han permitido a la UCI aumentar su capacidad de respuesta, y con ello estar mejor preparado frente a del posible aumento de la demanda asistencial derivada de la pandemia u otras situaciones.

Unidad de Salud Mental Infanto-Juvenil para niños y adolescentes: El Área de Salud de Eivissa y Formentera ha puesto en marcha un Programa de Atención y Prevención del Suicidio (APS) para tratar y realizar un seguimiento específico a personas que hayan intentado quitarse la vida o presenten riesgo de llevar a cabo un acto suicida. La implementación de esta iniciativa ha sido posible gracias a la incorporación a finales del año 2020 de una psicóloga clínica en el equipo de Salud Mental.

Nueva consulta de enfermería de heridas y ostomías: El Área de Salud puso en marcha esta nueva consulta a finales del año 2020, lo que ha permitido mejorar el seguimiento y control de este tipo de pacientes. Más de un centenar de personas han sido atendidas en esta nueva consulta.

Nueva Unidad de Mejora Continua y Seguridad del Paciente: A finales del año 2021, Área de Salud Pitiusa inauguró la nueva unidad de Mejora continua y Seguridad del Paciente que nace de la fusión de dos unidades, la de Calidad y la USP ( Unidad de Seguridad del Paciente).

Nueva consulta CAITS: La nueva Consulta de Atención a las Infecciones de Transmisión Sexual (CAITS), que se creó en el Área de Salud de Eivissa y Formentera en junio de 2019, ha atendido a cerca de 300 personas, desde la puesta en marcha.

Nueva consulta PrEP (Profilaxis preexposición): La nueva Consulta PREP está en proceso después de la formación de la enfermera de la Consulta CAITS en el dispositivo CAITS de Mallorca en diciembre de 2021

Impulso a la cronicidad en Formentera: Con el nuevo impulso en el programa de atención a la cronicidad se aumentarán las visitas y el personal asignado al centro de Formentera, además de reforzar la formación a los profesionales.

Urología realiza intervenciones quirúrgicas en el Hospital de Formentera: El Servicio de Urología del Área de Salud de Eivissa y Formentera introdujo en 2017 la actividad quirúrgica en el Hospital de Formentera. Se trató del primer servicio quirúrgico que se trasladaba a la pitiusa meridional para realizar intervenciones y evitar así el desplazamiento de los pacientes y las molestias derivadas del traslado. Desde 2017 ha realizado más de un centenar de intervenciones.

El Centro de Salud de Formentera incorpora un Optómetra: Se inauguró en 2019 la consulta de cribado de agudeza visual en el centro de salud de Formentera. Una consulta que está enmarcada en el programa de Salud Infante adolescente del Servicio de Salud, y que va dirigida a la población pediátrica de 3 a 5 años. Esta consulta evitará el traslado de más de 200 niños al año y tiene una frecuencia mensual.

Digestivo amplía la cartera de servicios con la CPRE: El Servicio de Aparato Digestivo del Área de Salud de Ibiza y Formentera, añadió a su cartera de servicios en agosto de 2018 la colangiopancreatografía retrógrada endoscópica (CPRE), una intervención para la que hasta entonces era necesaria la derivación de los pacientes a los hospitales de referencia, Son Espases y Son Llàtzer, y que desde entonces es posible realizar en el Hospital Can Misses. Desde entonces se han evitado cerca de un centenar de traslados a Mallorca.

Radioterapia: Este servicio se puso en marcha en enero 2016. Atiende a unos 205-300 pacientes cada año y evita unos 2.100 traslados.

Comments are closed