El PSOE defensa les mesures de protecció del territori enfront de les polítiques “devastadores i de llicències exprés del PP”, que només enriqueixen a uns pocs

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar públicament la seua defensa de les mesures de protecció del territori, aprovades pels diferents governs progressistes de les Illes Balears en el últims anys. La sentència coneguda avui sobre les parcel·les de Benirràs, entre les quals hi ha les llicències atorgades en 2007 per l’Ajuntament de Sant Joan, confirma que les polítiques del PP de desprotecció i de llicències exprés només serveixen perquè uns pocs s’enriqueixen, a costa del conjunt de la ciutadania.

Una protecció que “ha tengut i té un cost econòmic que s’ha disparat, precisament, per la irresponsabilitat de Partit Popular de donar llicències exprés”, ha manifestat la portaveu de la Federació Socialista d’Eivissa, Pilar Costa. “És una llàstima que en ple segle 21 el Partit Popular torni al passat en la seua política més devastadora envers el nostre territori”, ha lamentat.

El PSOE remarca que la sentència no fixa les quanties de les indemnitzacions i que el procediment tant judicial com administratiu continua obert. Això sí, la sentència és una notícia dolenta per al conjunt de la ciutadania, perquè els esforços en la protecció territorial s’han vist perjudicats, com tantes altres vegades, per culpa d’un Partit Popular que sempre ha legislat i ha actuat per ajudar els especuladors, el que acaba costant molt car al conjunt de la ciutadania.

Pilar Costa, ha posat altres exemples, recordant que “si no haguéssim governat els progressistes, si no hagués hagut la pressió social i la feina que han fet els grups ecologistes, en aquestos moments no estarien protegits ni Cala d’Hort ni ses Salines”, ja que “el Partit Popular sempre havia defensat l’edificació de tots aquestos espais de protecció”.

L’origen de la sentència és la situació dels sòls urbans de Benirràs i d’unes llicències urbanístiques concedides en qüestió d’hores per l’Ajuntament de Sant Joan el 2007, quan es va filtrar a través dels mitjans de comunicació la imminent aprovació d’una moratòria per a la protecció de Benirràs per part del govern balear progressista. Una actuació mai vista abans en aquell ajuntament, ja que el més habitual és que les llicències de construcció tardassin mesos a concedir-se.

Posteriorment, amb la normativa urbanística del govern del PP de José Ramón Bauzá, aquells terrenys varen recuperar la possibilitat d’urbanitzar-se, fet que va quedar descartat definitivament el 2017, gràcies, de nou al govern progressista de les Illes Balears.

Comments are closed