El PSOE defensa una “Europa social” que treballi per erradicar la pobresa i les desigualtats, com les que afecten l’illa d’Eivissa

Piotr Sadowski, el candidat del PSOE d’Eivissa a les eleccions europees del 9 de juny, ha destacat la importància de treballar per una Directiva de la UE sobre la Renda Mínima Adequada. Segons Sadowski, aquesta iniciativa és clau per assegurar que tots els règims de renda mínima de la UE situïn totes les persones per damunt del llindar de la pobresa. El candidat ha posat èmfasi en la visió d’una “Europa social”, on les persones estiguin al centre de l’elaboració de polítiques per garantir el progrés social sense exclusions en la pròxima legislatura.

Avui mateix s’han donat a conèixer les dades de Càrites sobre l’agreujament de les desigualtats socials i la necessitat de prendre mesures per combatre la pobresa, com és limitar els preus del lloguer. “Des del PSOE volem que els pròxims eurodiputats i les seues famílies polítiques progressistes treballin conjuntament i lluitin per una Directiva de la UE sobre la Renda Mínima Adequada”, ha afirmat Sadowski. “Això garantirà que tots els règims de renda mínima de la UE situïn a totes les persones per damunt del llindar de la pobresa”, ha dit el candidat socialista.

Sadowski ha subratllat la necessitat d’un compromís renovat amb el progrés social a Europa, reconeixent i reivindicant els drets socials de tothom. “Europa necessita un compromís renovat amb el progrés social, en el qual es reconeguin i es reivindiquin els drets socials del conjunt de la ciutadania”, ha declarat. “Per això, és necessari donar prioritat a la política social i posar les persones en primer lloc, perquè les iniciatives que defensen l’erradicació de la pobresa, la promoció del progrés i la construcció de societats inclusives ocupin els primers llocs de l’agenda política”.

El candidat socialista ha recalcat la necessitat que hi hagi una elecció progressista majoritària a Europa, enfront de l’eix de dreta i extradreta que representen Feijóo, Meloni, Le Pen i Abascal: “Una elecció progressista a les urnes significarà que, col·lectivament, podem complir el Pilar Europeu de Drets Socials, defensar una protecció social adequada, inclosa la introducció d’una directiva marc sobre sistemes adequats de renda mínima, donar prioritat a les inversions socials, assolir una Transició Justa i reconèixer el valor afegit de la societat civil en l’elaboració de polítiques.”

El candidat d’Eivissa a la llista que encapçala Teresa Ribera ha apel·lat a la dignitat de vida per a tots els ciutadans europeus: “Tots i totes mereixem viure una vida digna i necessitam sistemes de renda mínima per garantir que ningú quedi enrere”, ha dit. “Aprofitem l’oportunitat de les eleccions a la UE del 9 juny 2024 per reafirmar el compromís amb la solidaritat i la justícia social, per votar per més Europa”.

Comments are closed