El PSOE defensarà a Europa un millor finançament dels serveis públics als territoris insulars i mesures per retenir els professionals, com els sanitaris

El PSOE defensa un millor finançament dels serveis públics als territoris insulars i una “unió sanitària” a Europa en favor del conjunt de la ciutadania. El candidat del PSOE d’Eivissa a les eleccions europees, Piotr Sadowski, ha explicat que “els serveis públics són un dret fonamental per a tots els ciutadans europeus” i ha assenyalat que el finançament adequat d’aquests serveis, inclosos els socials, és “essencial per promoure la igualtat i estabilitat, especialment en moments de crisi”.

“El PSOE lluitarà a Europa per assegurar que les polítiques prioritzin el benestar públic, amb millors serveis al conjunt de la ciutadania, i amb especial atenció en territoris com són les illes”, ha afirmat Sadowski.

La salut és una “absoluta prioritat” a l’agenda del PSOE per a la pròxima legislatura europea. “La pandèmia del coronavirus va demostrar que la UE no estava preparada per a emergències de salut pública transfrontereres. Hem d’incrementar la nostra autonomia estratègica en la producció i el desenvolupament de medicaments”, ha afirmat Sadowski. El PSOE proposarà augmentar el finançament estratègic, fomentar col·laboracions publicoprivades i millorar les condicions laborals per a investigadors, amb l’objectiu d’enfortir la indústria farmacèutica europea i millorar l’accés a tractaments.

Millora de les condicions del personal sanitari
El candidat s’ha referit a la problemàtica de la ràpida rotació del personal sanitari, que afecta molt especialment territoris com Eivissa, pel factor afegit de les dificultats i l’encariment de l’habitatge. El PSOE defensarà a Europa invertir en formació i estabilitat laboral. “Hem d’assegurar condicions laborals dignes per retenir els nostres professionals de la salut”, ha subratllat.

Sadowski ha explicat altres compromisos del Partit Socialista, com són revisar la legislació farmacèutica per garantir que els medicaments siguin innovadors, segurs, accessibles i assequibles. “La lluita contra el càncer seguirà sent una prioritat, assegurant la implementació efectiva del Pla Europeu de Lluita contra el Càncer”.

També han destacat la promoció d’una Estratègia Europea de Salut Mental que abordi els determinants socioeconòmics de les malalties mentals, i una Estratègia Europea de Salut Cardiovascular, atès que les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort a la UE.

Justament, una altra proposta del PSOE és una revisió de la Directiva del tabac, de manera que ens apropem cada cop més a una generació lliure de tabac i altres productes nocius, i convertim tots els llocs públics de la UE, incloent-hi hostaleria i les seues terrasses, en espais lliures de fum.

Comments are closed