Primera resolució judicial favorable sobre l’expropiació de l’ús temporal de pisos desocupats de grans tenidors

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) celebra la primera resolució judicial favorable en relació amb l’expropiació de l’ús temporal d’habitatges desocupats de grans tenidors que preveu la Llei d’Habitatge de les Illes Balears. Amb aquest primer aval judicial, es dóna una passa endavant molt important per ajudar a resoldre el problema d’accés a l’habitatge a través de les polítiques progressistes del Govern de les Illes Balears, que actualment dirigeix el conseller i secretari general de la FSE, Josep Marí Ribas.

El cas concret que s’ha resolt en favor del Govern de les Illes Balears es refereix a diversos pisos desocupats propietats d’una empresa, un dels quals es troba a Santa Eulària des Riu, que varen quedar inscrits en el Registre d’Habitatges Desocupats de Grans Tenidors, d’acord amb allò que estableix la Llei d’Habitatge. L’empresa propietària demanava la suspensió cautelar del procediment de cessió obligatòria dels pisos, petició que ha estat denegada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears, ja que amb l’expropiació temporal de l’ús no es produeix cap perjudici irreparable o irreversible.

Des del PSOE d’Eivissa consideram que les polítiques compromeses, valentes i pioneres en l’àmbit de tot l’Estat que porta a terme el Govern de les Illes Balears en matèria d’habitatge han permès obrir un camí molt important de cara a resoldre el problema d’accés a l’habitatge, que és especialment greu a l’illa d’Eivissa.

A més de mesures com l’expropiació temporal de l’ús d’habitatges buits de grans tenidors, per posar-los a disposició de lloguer social, la conselleria també té en marxa important inversions en construcció i altres ajudes. Actualment hi ha en construcció un total de 83 pisos en tres promocions de l’IBAVI, totes al municipi d’Eivissa, que es preveu que estiguin acabades aquest estiu. I fa només uns dies, el conseller Josep Marí Ribas i l’alcalde, Rafa Ruiz, varen firmar el conveni per construir 50 pisos més en un solar de l’antiga promoció Santa Margarita, amb una inversió de 10 milions d’euros.

Comments are closed