El PSOE d’Eivissa lamenta les mentides del PP i Cs respecte del ple de romanents. Tots dos partits havíen set informats que el ple es celebraria el dia 25, després del debat al Congrés dels Diputats.

L’Agrupació Socialista d’Eivissa lamenta les mentides i la manipulació dels grups municipals del Partit Popular i de Ciudadanos que ahir, al seu comunicat, varen mentir de manera clara i descarada dient que l’alcalde d’Eivissa es negava a realitzar un ple per debatre la possibilitat de prestar els romanents al Govern Central. Tots dos partits, concretament els seus portaveus, José Vicent Marí Bosó i José Luis Rodríguez, havíen set informats dimarts que l’equip de govern havia decidit fer el ple el dia 25 de setembre, coincidint amb la data prevista per la sessió ordinària, per esperar a saber com quedava aquest tema després del seu debat al Congrés dels Diputats.

A la Junta de Portaveus, l’equip de govern va explicar que existia la possibilitat que el decret llei no es convalidés al Congrés -de fet, està en debat just en aquests moments- i que també havia possibilitats que finalment s’aprovés però amb modificacions fruit de la negociació dels diferents partits, per la qual cosa no tenia sentit prendre abans una decisió contrària tal i com pretenien els grups de l’oposició.

‘Varen ser informats que el ple es faria el dia 25. Puc entendre que no els agradés la data perquè el que volien era just això, fer servir aquest tema per criticar sense fonament, per mentir i desacreditar, com porta fent el PP des del començament de la legislatura i molt especialment des de l’inici de la crisi sanitària i social que ens ha portat la COVID-19, instal·lats en el quant pijtor, millor’, ha lamentat el secretari general de l’agrupació eivissenca i alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz.

Ruiz, i els i les socialistes d’Eivissa, consideren que la proposta del Govern suposava una passa endavant per tal que els ajuntaments poguessin mobilitzar els recursos que ara mateix estan bloquejats al banc i que si avui decau el decret, seguiran allí paralitzats. ‘És evident que la proposta del Ministeri pot ser millorable, i així ho hem dit des del primer moment, però també és veritat que ens donava un marge de maniobra que ara no tenim. El que no estam disposats és a rebre cap lliçó del PP, el partit que ens ha dut a la situació actual, l’ideòleg polític de tot l’entramat legal que ha fet que els ajuntaments no poguessim durant anys fer servir els nostres estalvis i que ara segueixin bloquejats sense poder anar a les persones que més ho necessitin. Que ningú tingui dubte que, com he fet quan governava en Rajoy i amb el president Sánchez, seguiré defensant que s’ha de desmuntar tota la Llei Montoro i les seves nefastes conseqüències per a l’autonomia municipal’, ha senyalat Ruiz

Comments are closed