El PSOE deixa en evidència les ‘fake news’ de Vicent Marí en matèria de territori. La dreta reconeix que no derogarà la modificació del PTI, a pesar que era el seu principal compromís electoral

El grup del PSOE del Consell d’Eivissa ha criticat avui els enganys de Vicent Marí a la ciutadania en matèria de territori, qui es va comprometre en campanya electoral a “derogar” la modificació del Pla territorial aprovada pel govern progressista. El conseller socialista Vicent Tur, que en el Ple d’avui ha interpel·lat al conseller insular de Territori, Mariano Juan, ha denunciat les falsedats del PP: “En la passada campanya electoral vostès varen fer circular ‘fake news’, mentides” com deim en eivissenc”. El conseller s’ha referit a falsedats que va llançar el PP “com que en la passada legislatura es varen aprovar dos modificacions del PTI sense ni debat ni consens, o que les famílies no podran construir un habitatge als seus fills per herència”.

“Són tan mentiders que es varen creure les seues pròpies mentides”, ha criticat Vicent Tur, qui en el Ple ha deixat en evidència al conseller del PP respecte a les falsedats que la dreta va escampar durant la passada campanya electoral. Vicent Tur ha requerit diverses vegades al conseller del PP “quan pensen anul·lar la modificació del PTI?”, el principal compromís de Vicent Marí en campanya electoral, fins que Mariano Juan ha hagut de reconèixer que no ho faran, sinó que continuarà amb el procés de revisió del pla iniciat per l’anterior govern progressista.

El conseller socialista ha recordat que la norma cautelar i posterior Modificació Puntual número 1 del PTI d’Eivissa aprovada pel govern progressista tenia com a objectiu “acabar amb l’especulació urbanística de les segregacions, el risc d’incendis i que no se segueixin construint ‘macro xalets’ destinats al negoci turístic legal o il·legal”.

En la interpel·lació al conseller del PP, Vicent Tur també ha evidenciat que la dreta mai ha arribat a concretar quines mesures de la modificació del PTI li pareixen bé i quines malament, limitant-se durant els últims dos anys a desacreditar la norma amb “mentides” sobre l’abast d’aquesta.

Defensa dels concerts socials del Consell Insular
El portaveu del PSOE, Vicent Torres, ha defensat el concert social del servei d’habitatge supervisat per a persones amb discapacitat, firmat per l’anterior govern insular, que ha estat objecte de crítiques per part del nou executiu de dretes. “Aquest concert té com a persones beneficiàries a un col·lectiu especialment vulnerable, com ho són les persones discapacitades, i la normativa defineix com a prioritària la seua atenció”.

Com ha recordat Vicent Torres, “va costar molt tirar endavant els primers concerts socials d’aquest Consell Insular. No s’havia fet mai i va generar unes dificultats tècniques enormes, que varem mirar de resoldre de la millor manera, pensant sempre en els col·lectius socials que necessiten aquestos serveis.”

El PSOE ha votat a favor de la proposta de la continuació de l’expedient del servei d’habitatge supervisat per a persones amb discapacitat, firmat en l’anterior mandat, així com de la proposta d’urgència que s’ha elevat a Ple de continuar amb la tramitació del concert social de centre dia, que finalment el nou govern insular de PP i Cs han acabat assumint a pesar de totes les seues crítiques.

Aprovades les propostes Socialistes en favor de la salut esportiva
El Ple del Consell d’Eivissa ha aprovat per unanimitat les propostes socialistes en matèria de salut en l’esport, que ha presentat el conseller del PSOE Víctor Torres. El Ple s’ha compromès a destinar una partida econòmica per oferir reconeixements mèdics gratuïts a tots els esportistes que tenguin en vigor una llicència federativa, organitzar cursos de primers auxilis per a tots els col·lectius implicats en el procés esportiu, subministrar desfibril·ladors externs automàtics i desenvolupar programes sobre nutrició i hàbits saludables amb l’objectiu de combatre el sedentarisme, el sobrepès i l’obesitat entre la població de l’illa.

Comments are closed