El PSOE demana a l’ajuntament la instal·lació de quioscos en espais públics de Santa Eulària , es Puig d’en Valls i Jesús, amb preus populars i productes saludables i de proximitat

El grup municipal Socialista de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu demanarà en el Ple de demà la instal·lació de quioscos en diferents espais públics de Santa Eulària , es Puig d’en Valls i Jesús, alguns dels quals i que ofereixin a la ciutadania preus populars i productes saludables i de proximitat. Concretament, el PSOE demana treure a licitació la gestió del quiosc situat al Passeig de la Pau de Santa Eulària , la cafeteria situada en la Casa de l’Hort dels Dominics (Can Seni) situada a la localitat de Jesús, la instal·lació i licitació d’un quiosc en el Parc des Fameliar, situat en el barri de Cas Capità, i la instal·lació i licitació d’un quiosc en la Plaça Mestre Terrisser Frígoles, des Puig d’en Valls.

A més a més, el PSOE demana un model social per a l’adjudicació d’aquests quioscs amb preus populars, que inclogui productes saludables i en la mesura de les possibilitats, productes de proximitat o KM0.

El grup Socialista recorda que el 16 d’agost de 2010 es va obrir al públic l’aparcament subterrani del Passeig de la Pau i que, entre altres coses, es va instal·lar un petit quiosc que devia emprar-se pels autobusos, segons es va informar en el seu moment. Fa unes setmanes, per a la inauguració de l’Escola de Música, es va pintar, però el quiosc no s’ha arribat a licitar.

Sis anys després, l’ajuntament inaugura un espai de parc infantil amb zona verda en la zona de Cas Capità. El dia d’avui, aquest espai s’ha convertit en un lloc de trobada del poble i de celebració d’aniversaris dels més petits. Però en el seu moment no es va preveure la instal·lació de cap mena de quiosc per donar servei als usuaris del parc.

Més endavant, el desembre de 2019, també s’inauguren les instal·lacions de la Casa de l’Hort dels Dominics , coneguda popularment com a Can Seni, en les que es va adaptar un espai per poder instal·lar una petita cafeteria per donar servei als usuaris de la plaça i les instal·lacions municipals que l’envolten, però tampoc no està oberta.

Al grup municipal socialista han arribat en nombroses ocasions la petició que els espais mencionats i tancats puguin ser trets a licitació, seguint un procés transparent, perquè es pugui oferir un servei addicional als vesins i vesines que hi acudeixen.

En el cas del quiosc del Passeig de la Pau, pel fet d’estar al costat del parc infantil, i després d’haver tengut lloc l’obertura tant del Punt Jove, com de l’Escola de Música, aquesta zona ha passat a tenir un major moviment de persones, sobretot menors; molt més del que tenia en el passat.

En el cas de la petita cafeteria situada en la Casa de l’Hort dels Dominics (Can Seni) , els usuaris fa més de cinc anys que esperen aquest espai, que de ben segur ajudaria a dinamitzar més la plaça, el parc i les instal·lacions que l’envolten.

Per una altra banda, tant el parc des Fameliar, situat a Cas Capità, com el nou parc de la Plaça Mestre Terrisser Frígoles des Puig d’en Valls, no disposen de serveis propers. El grup Socialista considera que seria convenient que es pogués oferir aquest servei mitjançant l’adjudicació de la gestió d’un quiosc en els dos parcs infantils.

Els espais públics com places, parcs infantils, punts joves o la mateixa escola de música, són llocs de trobada, i el grup Socialista considera que s’han d’apropar serveis a aquests llocs per donar seguretat a les famílies i que els més petits puguin tenir un lloc a on comprar alguna cosa per menjar o beure sense haver d’allunyar-se de l’espai a on estan gaudint d’un temps d’oci saludable o d’aprenentatge. Al mateix temps també podria ser un punt de venda d’altres tipus de materials com: revistes o premsa escrites.

La proposta socialista es debatrà en el Ple de demà dijous de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu.

Comments are closed