El PSOE demana a les institucions d’Eivissa suport a la reforma laboral acordada entre el Govern d’Espanya i els agents socials

La FSE-PSOE demana a les institucions d’Eivissa un posicionament de suport a la reforma laboral acordada entre el Govern d’Espanya i els agents socials. A través d’una moció que es debatrà als plens del Consell Insular, del Parlament i dels ajuntaments, el PSOE proposa instar a les forces polítiques amb representació en les Corts Generals a “continuar treballant en donar suport a la reforma laboral per a impulsar la creació d’ocupació estable i de qualitat, i per atallar la precarietat i la desocupació al nostre país”.

En la moció, el PSOE destaca que la reforma laboral potenciarà “la contractació indefinida enfront de la temporalitat a través del contracte indefinit i del foment del contracte fix discontinu”, i “donarà suport a la recuperació de la negociació col·lectiva per a augmentar els drets dels treballadors i treballadores i millorar els salaris, que permeti restablir l’equilibri entre empreses i persones treballadores”.

També es proposa “donar suport al Mecanisme XARXA de Flexibilitat i Estabilització de l’Ocupació, que serà l’alternativa a l’acomiadament, com a forma de flexibilitat interna de les empreses”, “apostar per la ultraactivitat indefinida i la formació dels treballadors i treballadores” que recull la reforma i “defensar el diàleg com a eina per obtenir acords com el reeixit amb els agents socials entorn de la reforma laboral, per sobre d’ideologies, i que permeten avançar cap a una recuperació justa perquè Espanya continuï creixent”.

En només un any i mig, Espanya ha aconseguit recuperar els nivells d’afiliació a la Seguretat Social previs a la pandèmia. Mai havíem comptat amb tantes dones afiliades ni s’havien encadenat deu mesos consecutius de reducció de l’atur, especialment l’atur juvenil, amb una caiguda de prop del 40% en l’últim any. Es crea ocupació en tots els sectors econòmics i de manera important en sectors econòmics d’alt valor afegit.

En aquest sentit, la reforma laboral acordada entre el Govern i els agents socials, un acord ambiciós, és la millor eina per a continuar consolidant un marc de creació d’ocupació i de lluita contra la precarietat, el que tendrà efectes molt positius en territoris com la nostra illa.

Comments are closed