El PSOE de Sant Joan demana al Consell i a l’ajuntament que s’impliquin en el problema de l’habitatge

El PSOE de Sant Joan demana al Consell Insular i a l’ajuntament que s’impliquin en el problema de l’habitatge. El portaveu i secretari general socialista, Pep Torres ‘Peret, presenta a Sant Joan una moció per a demanar l’adquisició de sòl o edificacions per a ampliar el parc públic d’habitatge. La iniciativa socialista, que també s’ha presentat al Consell Insular i als ajuntaments de Sant Antoni i Santa Eulària, té per objectiu fer front a la nefasta gestió urbanística de més de 30 anys de governs del PP en aquests municipis de l’illa, la qual cosa ha provocat que cap d’ells compti amb solars públics per a poder-los destinar a serveis públics, zones verdes o en aquest cas, habitatge públic.

Sant Joan de Labritja és el municipi amb menor població de l’illa, però “també tenim importants necessitats en matèria d’habitatge”, com explica Pep Torres ‘Peret’. “Moltes famílies i joves han de buscar residència en altres municipis, davant la falta d’habitatge a preus assequibles en el nostre municipi”. ‘Peret’ demana al Consell Insular “que no s’oblidi del nord, que aquí també tenim necessitats d’habitatge” i a l’alcalde, Antoni Marí, “que es posi del costat de la gent que més el necessita”.

Les Illes Balears compten amb un parc de 1.780 habitatges públics i 580 més es troben en fase de construcció en aquests moments. Un total de 196 començaran al llarg d’aquest any 2021 mentre s’està redactant ja el projecte per a la construcció d’altres 128. De les 580 en fase de construcció, 86 habitatges corresponen a l’illa d’Eivissa i totes elles en el municipi d’Eivissa, resultat de la col·laboració institucional entre aquest ajuntament i el Govern de les Illes Balears.

Comments are closed