El PSOE demana al Consell d’Eivissa que faci accions formatives i campanyes dirigides a joves per combatre els discursos d’odi, la violència masclista, la xenofòbia i la LGTBIfòbia

El grup PSOE proposa al Consell Insular d’Eivissa que faci accions formatives dirigides a joves per combatre els discursos d’odi, la violència masclista, la xenofòbia i la LGTBIfòbia. El grup Socialista proposa tallers en matèria d’igualtat i contra la violència masclista, en coordinació amb la Conselleria d’Educació i el ministeri d’Igualtat, dirigits als joves estudiants d’ESO i Batxillerat, impartits als seus centres educatius. També es proposa fer campanyes insulars contra la LGTBIfòbia i la xenofòbia i la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, per conscienciar en valors d’igualtat a tota la ciutadania eivissenca.

En una moció que es presentarà al pròxim Ple del Consell, el grup PSOE també proposa crear una oficina fixa d’atenció als homes amb problemàtica d’exercir violència de gènere, amb especial cura als adolescents i amb coordinació directa amb orientadors i equips directius dels centres educatius i clubs esportius. El grup PSOE considera molt important actuar en aquests àmbits, no només dels centres educatius, sinó també dels clubs esportius, on s’hi ha de treballar en la lluita contra els discursos de l’odi i el masclisme.

La consellera socialista Silvia Limones considera que la xacra social de l’odi i la violència contra les dones i altres col·lectius “és responsabilitat de totes i tots, però sobretot de les persones que som servidors públics i creim fermament en la igualtat”. És per això que el grup PSOE proposa al Consell Insular “accions per contrarestar aquests tipus de discurs que, desgraciadament, s’estan materialitzant en accions violentes contra persones del col·lectiu LGTBI, persones migrants i dones”.

Per combatre aquesta problemàtica s’ha d’actuar amb “contundència”, explica la consellera del PSOE. “Un dels pilars bàsics sobre el qual hem d’actuar és inculcar entre les persones joves valors de respecte, tolerància i de repulsa a la violència de qualsevol classe, fent-les entendre que només amb valors així es pot aconseguir una convivència adequada de tota la societat”. El Consell Insular ha de treballar per “combatre els discursos de superioritat d’unes persones respecte d’altres persones per raons d’origen, gènere o orientació sexual”.

Silvia Limones lamenta que “en altres països de la Unió Europea, els discursos d’odi s’estan convertint en lleis que eliminen drets fonamentals de moltes persones”. La consellera del PSOE demana que el Consell Insular prengui mesures per “reduir a la mínima expressió” els discursos de defensa del racisme, la LGTBIfòbia i negació de la violència masclista, que “tant de mal fan a la nostra societat”.

Comments are closed