El PSOE demana la compareixença de Vicent Marí a la comissió d’investigació del Congrés sobre els contractes d’emergència de la pandèmia

El PSOE demanarà la compareixença de Vicent Marí a la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats sobre els contractes d’emergència durant la pandèmia. L’objectiu de la comissió d’investigació, proposada pel PSOE al Congrés, és investigar els procediments de contractació duts a terme per les diferents administracions, com és el cas de Vicent Marí. El president del Consell d’Eivissa està imputat pel Jutge per la contractació d’emergència d’un vídeo de promoció turística de 250.000 euros a l’empresa d’una exregidora seua a Santa Eulària, en una causa en la qual Vicent Marí també està denunciat per coaccions a la interventora general de la institució, després que aquesta denunciàs les irregularitats del contracte.

Per aquest mateix motiu, el PSOE també requerirà la compareixença de la interventora del Consell Insular en la comissió d’investigació del Congrés, per tal que la funcionària pugui expliqui els fets que varen succeir.

Al Senat, el PP va vetar ahir la petició del senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, de que compareguessin tant Vicent Marí i com la interventora del Consell en la comissió que també s’ha obert a la cambra alta per investigar contractes d’emergència durant la pandèmia. 

No oblidem que, en el seu moment, el PP ja va votar en contra de la petició de l’oposició de la creació d’una comissió d’investigació del Consell Insular sobre els contractes d’emergència fets durant la pandèmia. Al Senat, aprofitant la seua majoria absoluta, el PP ho ha tornat a vetar.

Compareixença de Marga Prohens, Miguel Tellado, Jacobo Pombo i Javier Ureña

El PSIB-PSOE també demanarà la compareixença a la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats de Marga Prohens, Miguel Tellado, Jacobo Pombo i Javier Ureña en relació amb la caducitat de l’expedient de reclamació de les mascaretes. 

Per als socialistes, els principals dubtes es troben en la gestió del Govern actual, el qual hauria deixat caducar l’expedient en els mateixos terminis que pretenia la trama, segons les gravacions que consten a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional. 

Per això, el Partit Socialista demanarà la compareixença al Congrés de la presidenta del Govern, Marga Prohens, amb l’objectiu d’esbrinar si va donar l’ordre de deixar morir la reclamació de les mascaretes tal com hauria demanat la trama al portaveu del PP al Congrés i número 2 de Feijóo, Miguel Tellado, el qual també serà citat. 

Una dels principals ombres de dubte que queden per resoldre és la connexió entre Jacobo Pombo, aconseguidor de la trama, i els actuals responsables del PP, per la qual cosa haurà de comparèixer al Congrés per explicar el seu paper en la pèrdua de l’expedient de reclamació. 

Els socialistes també citaran a l’actual responsable de l’IBSalut, Javier Ureña, responsable d’haver desistit de l’expedient de reclamació, d’haver-lo deixat caducar i d’haver iniciat una revisió d’ofici, només amb la seva signatura i sense cap aval tècnic ni jurídic, ni del Servei de Salut ni de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma. 

Precisament, pel fet que una vegada el cas era públic va modificar el termini de caducitat de l’expedient de 3 a 8 mesos, també serà citada a comparèixer Laura Montserrat, cap de departament de contractació del Servei de Salut. 

Finalment, des del primer moment el PSIB-PSOE ha denunciat el silenci de l’Advocacia de la comunitat autònoma en relació amb la reclamació dels 2,68 milions d’euros, pel fet que en cap moment ha emès cap informe que avali que l’expedient no ha caducat, tal com continua defensant el Govern de Prohens. Per això, hauran de comparèixer l’actual directora de l’Advocacia, Antònia Perelló, i el seu director adjunt, José Ramón Ahicart. 

Tal com ha defensat des del primer moment el PSIB-PSOE, l’objectiu de la formació és col·laborar des de la màxima transparència en l’aclariment de possibles dubtes pel que fa a la compra de material sanitari en el pitjor moment de la pandèmia, des del convenciment que tot es va fer com tocava, des de la legalitat i amb la fiscalització tant de l’Oficina Anticorrupció i la intervenció de la comunitat autònoma. 

Així, el PSOE demanarà la compareixença de l’expresidenta del Govern, Francina Armengol, de l’exportaveu del Govern, Iago Negueruela, i dels dos exdirectors generals del Servei de Salut, Juli Fuster i Manuel Palomino. 

Comments are closed